Sådan bør Xiaomi forbedre sine telefoner med HyperOS

Xiaomi HyperOS lader til at være ret lig MIUI, men der er en række ting, vi gerne ser bliver forbedret.

Sådan bør Xiaomi forbedre sine telefoner med HyperOS

Xiaomi dropper MIUI, den brugerflade, der er trukket henover deres Android-telefoner. I stedet lancerer de et nyt Android-skin med navnet HyperOS.

Det nye navn tyder på en mere omfattende opgradering i forhold til Xiaomis tidligere softwareskins.

Herunder finder du et bud på, hvor Xiaomi bør sætte ind med forbedringer, når HyperOS lanceres.

Se også: Billig pris på Xiaomi 13T

1. HyperOS bør være et mere unikt system

MIUI’s er stærkt inspireret af iOS, men vi håber, at de går i en anden retning med HyperOS og skaber et mere unikt udtryk, hvor man hurtigt kan afkode, at det er en Xiaomi-telefon, man har i hænderne.

Og så er personligt ønske herfra: Der skal være lidt mindre farvelade i brugerfladen – der er ganske enkelt for meget pang og knald over faverne.

Se også: Test af Xiaomi telefoner

2. Hurtigere opdateringer

Xiaomi forbedrede for nylig sin policy for opdateringer til sine flagskibe, så Xiaomi 13T-serien nu får fire store opdateringer af styresystemet og fem års sikkerhedsopdateringer. Det er samme niveau, som konkurrenterne Samsung og OnePlus ligger på.

Der er dog stadig et område, hvor Xiaomi kan forbedre sig, når det handler om opdateringer, og det er hvor lang tid, det tager for dem at rulle opdateringerne ud til brugerne.

Det ville være rigtig dejligt, hvis Xiaomi og selskabets dattermærker kunne rulle sine systemopdateringer ud noget hurtigere, når HyperOS er en realitet. Hvis Samsung og OnePlus kan gøre det med One UI og OxygenOS, burde Xiaomi også kunne.

Se også: Hvilke telefoner kan bruges i længst tid?

3. Mindre bloatware

Xiaomi er rigtigt flinke til at give sine brugere mulighed for at fjerne forinstallerede apps. Men der er jo faktisk noget, der er endnu bedre – slet ikke at have bloatware med fra starten.

Vi har ikke brug for et hav af forinstallerede apps, der gør det samme som de tilsvarende Google-apps. Skal der være bloatware, så hellere noget, der på regions- eller landebasis.

Se også: Telefoner med abonnement

4. Mindre aggressiv batterioptimering

De kinesiske mærker var dem, der for flere år siden satte gang i trenden med batterioptimering, og nu er det noget alle Android-producenter har taget til sig. Apps bliver voldsomt hæmmet i sin funktionalitet og notifikationer forsvinder i forsøget på at forlænge batteritiden.

Xiaomi har de senere år skruet ned for sin tidligere meget aggressive tilgang til batterioptimering, men der er dog stadig eksempler på, at apps bliver hæmmet for meget. Det vil være en god idé, hvis HyperOS skruede endnu mere ned for aggressiviteten.

Se også: Telefoner med lang batteritid

5. Forbedret integritet og privacy

MIUI er ikke ligefrem lig iOS, når det kommer til privatliv og integritet. Udover en brugeraftale og policys for integritet er der også et hav af frivillige policys. Fra personlige reklamer og brugeroplevelsesprogrammet til diagnostik og individuelle aftaler om forinstallerede Xiaomi-apps – Xiaomis telefoner er fulde med policys.

Det er ilde nok, at man som ny bruger bliver overvældet over alle aftaler, man skal skrive under på for at kunne bruge noget som helst. Hvorfor skal en app, der renser telefonen, har en integritetsaftale, der skal underskrives?

Det er på tide, at Xiaomi slår alle disse policys og aftaler sammen, så det bliver lettere for brugerne. Endnu bedre ville det være, hvis Xiaomi forbedrede integriteten for globale brugere over hele linjen og ikke samlede data ind på tilfældige steder i HyperOS.

De bedste priser på Xiaomi 13T Pro (2023) 512 GB

Opdateret 03/5 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Elgiganten.dk
Mindstepris
4.999,-
4.999,-
MyTrendyPhone
Mindstepris
5.099,-
5.099,-
Dataworld
Mindstepris
6.074,-
6.074,-

Xiaomi 13T Pro (2023) 512 GB udbydes af 5 udbydere. Du kan spare op til 2.000,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Xiaomi 13T Pro (2023) 512 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 5 webshops »