Samsung lægger tungt pres på konkurrenterne med 5 års opdateringer

Samsung tilbyder nu opdateringer i op til fem år og det lægger et tungt pres på konkurrenterne, vurderer mobilekspert.

Samsung lægger tungt pres på konkurrenterne med 5 års opdateringer

Android-telefoner og softwareopdateringer havde ikke det bedste ry, hvis vi går nogle år tilbage – og det ry hænger stadig ved. Det er dog noget, der heldigvis er blevet forbedret, blandt andet med ny teknologi fra Google samt et større fokus hos Android-producenter. Lige nu er det Samsung, der iført den gule førertrøje tilbyder langt den bedste support af telefoner med helt op til 5 års sikkerhedsopdateringer.

Det lægger pres på de andre Android-producenter, og det lægger sørme også pres på Apple.

Samsung indtager tronen for Android-opdateringer

Går vi nogle år tilbage, så var Android-producenter, og i høj grad Samsung, generelt langsomme med opdateringer og tilbød dem ikke særligt lang tid. Imens så Android-producenterne til, mens Apple gradvist forøgede levetiden af deres iPhones med opdateringer over fem år.

Med tiden er softwareopdateringer blevet et større og større krav for forbrugerne, som vil have den bedste sikkerhed, det bedst sikrede privatliv og ikke mindst de nye funktioner i mange år uden at skulle købe ny mobil. Og det var noget, OnePlus så som en vej til succes.

Da OnePlus kom på banen med deres smartphones i 2014, blev de hurtigt vurderet til at være de bedste til Android-opdateringer. De leverede dem hurtigere og i længere tid end konkurrenterne. Og sådan så det ud i flere år frem. Med flere modeller i deres sortiment og et lidt mindre fokus på opdateringer, er OnePlus det sidste års tid blevet overhalet af Samsung.

Det er nemlig gået op for Samsung, at opdateringer betyder meget for forbrugerne, og de nok burde have større fokus på det, hvis markedsandelene skulle forøges. Og med nye teknologier fra Google, såsom Project Treble og Project Mainline, så er det med tiden også blevet en lettere proces for Android-producenterne at opdatere ældre telefoner. Der er dog ingen tvivl om, at det er dyrt at holde de mange telefonmodeller opdateret i længere tid.

I august 2020 lovede Samsung op til tre store softwareopdateringer af Samsung-telefoner, hvorefter der i februar 2021 blev lovet mindst fire års sikkerhedsopdateringer. Og nu er Samsung altså på banen endnu en gang, hvor de nu giver helt op til 5 års sikkerhedsopdateringer.

Lægger tungt pres på konkurrenterne

Samsung indtager derfor tronen i Android-verdenen, som den producent, der tilbyder den bedste support af telefoner. Men stopper det her og hvad mere skal der til? Vi har spurgt mobilekspert Steen Jørgensen:

“Med tre store opdateringer af Android og sikkerhedsopdateringer i fem år er der for alvor lagt pres på Samsungs direkte Android-konkurrenter. Telefonerne i dag er meget ens og det kan sagtens blive udslagsgivende for kundernes valg, hvilken telefon de kan bruge trygt og sikkert i længst tid og hvilke der får de nyeste software-funktioner i længst tid. Samsungs træk med Android-opdateringer i tre år og nu de lovede sikkerhedsopdateringer i fem år er et slag i ansigtet på konkurrenterne og en magtdemonstration af Samsung. Samsung har flere indtægtsben at stå på og er ikke så afhængige af et konstant salg af nye telefoner som de fleste andre producenter”.

Se også: Hvilke telefoner får opdateringer i længst tid?

Apple har stadig førertrøjen på – og dog

Steen Jørgensen erkender, at der er noget vej endnu op til Apples fem års opdateringer til iPhone, men vurderer samtidig, at det ikke nødvendigvis er så stort et problem for Samsung.

“iPhones, der er mere end tre-fire år gamle, bliver typisk alligevel kun opdateret med basale funktioner og sikkerhedsfunktioner i iOS. De kan ikke håndtere de nyeste features, da de ikke har hardwaren til det. Så længe Samsung holder fast i de fem års sikkerhedsopdateringer, så synes jeg, at de står godt i forhold til Apple”, vurderer Steen Jørgensen.

Se også: Nyheder om telefoner

 

Efterfølgende nyt om sagen

Vi følger op med den seneste udvikling. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 19/3/2021 fik historien nyt liv med historien; Afstemning: Hvornår er din sikkerhedsopdatering fra? – Den kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..