Samsung og Google vil sammen fikse stort Android-problem

Android har længe haft et problem med, at apps der kører i baggrunden lukkes ned. Det vil Google og Samsung nu sammen gøre noget ved.

Samsung og Google vil sammen fikse stort Android-problem

Nogle gange giver det mening, at en app der kører i baggrunden lukkes ned, mens det andre gange er uhensigtsmæssigt. Android har længe døjet med store problemer, når det kom til at lukke baggrundsprocesser ned, men det vil Samsung og Google sammen fikse i Android 14.

Se også: Test af nyeste mobiltelefoner

Kommer først med Samsung Galaxy S24

Man har siden den første udgave af Android kunnet have apps kørende i baggrunden, hvilket gav to problemer: Det brugte meget batteri og det gjorde mobiltelefonerne langsommere. Derfor måtte der laves nogle begrænsninger, som både Google og producenterne selv udviklede, hvilket gav et helt andet problem: At styringen af aktive baggrundsapps blev noget værre rod og alt for tit lukkede apps ned, som ikke var meningen skulle lukkes.

Som man kan se på DontKillMyApp har flere producenter store problemer med netop dette. Men det skal være slut nu, siger Google. Samsung og Google har bekendtgjort, at de endelig fikse dette ofte irriterende problem.

Når Samsung Galaxy S24 lanceres i begyndelsen af 2024, forventes den at være født med Android 14 og One UI 6.0.

Læs også: Her er Årets Mobilkamera 2023

Android 14 vil have bedre styr på dine apps

I samarbejde med Samsung udvikler Google nye API’er til baggrundstjenester i det kommende nye Android 14. Med disse API’er kan apps i baggrunden fortælle systemet, hvorfor de ikke skal lukkes ned.

Samsung er langt den største producent af Android-telefoner, så det giver derfor god mening, at netop de arbejder sammen med Google for at løse dette problem.

Samsung bekræfter tilmed, at Samsung One UI 6.0, der er baseret på Android 14, vil understøtte de nye API-regler. Det kan betyde meget bedre stabilitet for baggrundstjenester.

“Apps, der er rettet mod Android 14, vil garanteret fungere efter hensigten, så længe de er udviklet i overensstemmelse med Androids nye API-politik for forgrundstjenester”, siger Samsung.

Se også: Bedste kameramobil

Android 14 rulles ud i efteråret 2023

Android 14 rulles ud på Google Pixel-telefoner i efteråret 2023. I de følgende måneder vil Samsung frigive One UI 6.0-opdateringer til sine nyeste telefoner.

Andre Android-producenter, der også opdaterer deres mobiltelefoner til Android 14, bør også kunne nyde godt af frugterne af dette samarbejde mellem Google og Samsung.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner