Samsungs Exynos 8895 chip slippes løs – så vild er den

Samsung nye 9-serie af mobilprocessorer debuterer i dag. Så meget hurtigere er 2017-generationen.

Samsungs Exynos 8895 chip slippes løs – så vild er den

Smartphones, og især deres processorer, bliver altid hurtigere år for år. I år udvikler Samsung deres nyeste processor til ikke bare at være hurtigere, men også til at forbruge mindre og rumme flere funktioner.

Flagskibet i serien hedder Exynos 8895 og udemærker sig, ligesom den direkte rival fra Qualcomm, Snapdragon 835 til at være blandt de første chips bygget på en 10 nanometer-proces – et tusinde gange tyndere et menneskehår.

Det betyder, at strømforbruget kan sænkes med op til 40 procent i forhold til en tilsvarende arkitektur bygget på de nuværende 14 nanometer processer.

Chipsettet ’hjerne’, arkitekturen, bygger videre på sidste års succesfulde octa-core design fra 8890-serien. Samsung lover dog her, at de forskellige optimeringer giver ydelsen et boost på op til 27 procent i forhold til forgængeren.

Læs også:  Qualcomm Snapdragon 835: Ny superprocessor slippes løs

Vilde visuelle kræfter

Det store kvantespring fremad vil opleves i spil eller andre apps der fuldt udnytter Exynos 8895’s nye Mali G71 grafikchip.

Den består af 20 kerner, der tilsammen leverer op til 60 procent højere ydelse end forgængeren. Til sammenligning er den oplagte rival, Snapdragon 835, kun 20 procent kvikkere med den grafiske ydelse end sin forgænger.

Processoren evner også at behandle heftige datamængder til både optagelse og visning af fotos og videoer. Nu kan der optages og afspilles Ultra HD videoer med op til 120 fps – hvilket muliggør slow-mo effekter i tårnhøj opløsning.

Til fotograferne gemmer Exynos 8895 på et særskildt modul der behandler og efterbehandler fotos op til 28 megapixels med både HDR-effekter i realtid samt fasedetektion. Samsung peger samtidig på, at processoren er i stand til at levere resultater i spejlrefleks-kvalitet – formentlig ved hjælp af et dobbeltkameramodul.

Exynos 8895 udstyres til sidst med en dedikeret VPU – en ’Vision Processing Unit’, der muliggør at mobilen kan genkende de visuelle input den får igennem kameraet. Teknologien vil gøre det muligt for på effektiv vis at få person og objektgenkendelse i fremtidige apps.

Se også:  Qualcomm Snapdragon 835 slår Apple A10 i hastighedstest

Samsung Exynos 8895
Exynos 8895 processoren kommer med en såkaldt ‘VPU’ der genkender omgivelserne. Foto: Samsung

Gigabit-forbindelse på farten

Exynos 8895 er ligesom Snapdragon 835 i stand til at bryde Gigabit-muren ved at understøtte Cat. 16 LTE – så længe din teleudbyder altså understøtter teknologien bag den vilde båndbredde.

Når der skal downloades, vil Exynos 8895-ekviperede smartphones også være kvikke, med en teoretisk maksoverførsel på 200 mbit/sekund.

Exynos 8895 står til at få debut i den kommende Samsung S8 og S8+ smartphone som forventes offentliggjort i slutningen af marts.

Se også:  EVLeaks: Her er specifikationerne på Samsung Galalxy S8+