Slut med gratis opgraderinger til Windows 10

Efter at have vendt det blinde øje til i mange år, melder Microsoft nu ud, at det er slut med gratis opgraderinger til Windows 10.

Slut med gratis opgraderinger til Windows 10

Efter syv år har Microsoft nu annonceret, at de lukker for det smuthul, der har gjort det muligt for PC’ere med Windows 7 og Windows 8.x at blive opgraderet gratis.

Officielt sluttede Microsoft med gratis opgraderinger i 2016, men ingen i Redmond gjorde noget rigtigt alvor af det. Resultatet blev, at man, hvis man havde en PC med Windows 7 eller Windows 8/8.1, så kunne man opdatere gratis til Windows 10.

Smuthullet var tilmed større, end det virkede. Den 25 tegn lange produktnøgle fra Windows 7 og Windows 8.1 kunne stadig bruges til at aktivere en installation af Windows 10 eller at opgradere til Pro-versionen af Windows 10 Home.

Se også: Mange store nyheder til Windows 11

Gratis at opgradere fra Windows 10 til 11

Vi har i mange år hørt om utallige eksempler på, at folk er lykkedes med en opgradering til Windows 10, og journalister i tech-verden har talt åbent om det gennem årene. Men nu ser det altså ud til at være slut.

I et indlæg på Microsoft Device Partner Center fra 20. september står der:

“Windows afslutter installationsstien for gratis Windows 7/8-opgradering. Microsofts gratis opgraderingstilbud til Windows 10/11 sluttede den 29. juli 2016. Installationsstien til at få den gratis opgradering til Windows 7/8 er nu også fjernet. Opgraderinger til Windows 11 fra Windows 10 er stadig gratis.”

Det er værd at bemærke, at indlægget er på en side, der retter sig til Microsofts samarbejdspartnere, der er med til at tjene en god del af Windows-pengene takket være deres køb af licenser til nye PC’ere.

Se også: Billig erhvervstelefoni

Fremtiden handler om Windows 11

Selskabet har været åbenlyst tavse om smuthullet og de gratis opgraderinger i syv år, mens de officielt har opfordret brugerne til hellere at købe nye computere end at opgradere de gamle.

Nu, hvor afslutningen af supporten af Windows 10 ligger blot to år frem i tiden, og salget af PC’ere falder drastisk efter pandemiopsvinget, fokuserer Microsoft på fremtiden. Det er en fremtid, hvor det handler om Windows 11 og dets efterfølgere på fine, nye PC’ere, der kan møde de minimumskrav, Windows 11 har til systemet.

Som man kan læse i indlægget, er opgraderinger fra Windows 10 til Windows 11 stadig gratis, og koderne til de to versioner bør begge kunne bruges. Det er uklart, hvor mange der bliver ramt af denne policyændring.