Udrulningen af Android Lollipop går stadig langsomt

Den seneste software til Android-smartphones og -tablets, Lollipop, udbredes fortsat med små, sikre skridt.

Udrulningen af Android Lollipop går stadig langsomt

Det går stadig ganske langsomt for de mange producenter af smartphones og tablets med at få sendt den nyeste Android-software fra Google ud til forbrugerne.

Det viser nye tal fra maj måned, som Google hver måned offentliggør på sin udviklerside. Her er der fremgang at spore til den seneste Lollipop-version, mens alle de ældre versioner enten mister markedsandele eller er er uændrede.

Læs også: Android Lollipop nærmer sig 10 % udbredelse

Android 5.0 og 5.1 Lollipop, som så dagens lys for næsten 7 måneder siden, er nu oppe på en udbredelse på henholdsvis 11,6 % og 0,8 % – altså i alt 12,4 %. Med andre ord er det hver 8. Android-bruger, der nu kører med den nyeste Google-software.

Det er en stigning på 2,7 procentpoint siden sidste måned, hvilket er noget lavere end hvad Lollipop sidste gang voksede med. Fra april til maj måned var der en stigning på ”hele” 4,7 procentpoint, så det er altså en lille tilbagegang i hastigheden af væksten.

Android Lollipop
Sådan ser fordelingen af Android-versionerne ud for maj måned ifølge seneste tal fra Google.

Den fortsatte udbredelse af Lollipop betyder, at det snart 1 år gamle KitKat og 2 år gamle Jelly Bean går tilbage. Kitkat er røget 0,6 procentpoint ned til den fortsat største udbredelse af en Android-version på 39,2 %, mens de i alt tre Jelly Bean-versioner tager et noget større fald på 1,8 procentpoint ned til 37,4 % udbredelse.

For de endnu ældre versioner, Ice Cream Sandwich og Gingerbread, er der kun et fald på 0,2 procentpoint og 0,1 procentpoint, så de altså nu står for 5,1 % og 5,6 % af Android-versionernes udbredelse.

For den ældste version, Froyo, fra 2010 er der ingen ændring at spore. Det ældgamle styresystem ligger stadig på 0,3 % og har altså ikke tænkt sig at dø ud lige foreløbig. På to måneder er Froyo faldet med sølle 0,1 procentpoint.

Stadig langt efter iOS fra Apple

Endnu en gang må man konstatere, at Google-styresystemet er langt bagefter Apples iOS, når det gælder udrulningen af nye softwareversioner.

Læs også: iOS 8 installeret på 81 % af alle iOS-enheder

Det lykkedes nemlig 81 % af alle iOS-brugere at opdatere softwaren til den nyeste version 8 efter kun 7 måneder.