Apple måske på vej med en spillekonsol

Ifølge rygter arbejder Apple på en ARM-baseret konsol. Hvis det holder stik, vil det virkelig cementere, at teknologigiganten for alvor er på vej ind på spillemarkedet.

Apple måske på vej med en spillekonsol

Efter at Apple under WWDC 2020-udviklerkonferencen annoncerede et skifte fra Intel til deres egen A-serie chips i fremtidige produkter – og nu ser det også ud til, at virksomheden arbejder på andre spændende projekter, der dog ikke officielt er blevet afsløret.

Det er et tweet fra MauriQHD, der siger, at Apple muligvis arbejder på en ARM-baseret spillekonsol. Tidspunktet for Twitter-opdateringen er ret godt timet, fordi den blev publiceret kort efter, at Apple afslørede sine planer om at skifte til egen hardware.

De allerførste af produkterne, der overgår til brugerdefinerede ARM-chips er dog en 13-tommer MacBook Pro, efterfulgt af MacBook Air og andre Mac-computere.

Læs også: Farvel til Intel: Apple skifter til egne processorer i Mac-computere

Designet på Apple TV 6 er udgangspunktet

Derefter vil Apple altså muligvis se på, hvorvidt de skal genoptage arbejdet med sin ARM-baserede konsol. Når man ser på, hvor kraftfuld og kompakt Apple TV 6 med A12X Bionic bliver, er det mere end muligt, at Apple bruger det samme design, når man tester konsollen.

Afhængigt af hvor populær Apple TV og Apple Arcade bliver inden for en kort tidsperiode, vil de sikkert enten droppe planen for den ARM-baserede konsoludvikling helt eller genoptage med ambitiøse målsætninger.

Læs også: Apple vil give studerende gratis AirPods

Gaming-computer fra Apple?

Det rygtes også, at virksomheden arbejder på en ‘spilfokuseret’ Mac, så Apple er tilsyneladende ret interesserede i spillemarkedet. Selvom det lyder spændende, hvis Apple vover sig ind på andre forretningsområder, så er der masser af ubesvarede spørgsmål tilbage. En af dem er, hvilket operativsystem denne ARM-baserede konsol i så fald vil køre på, og om der vil blive udviklet eksklusive spiltitler til denne platform.

Se også: Nyheder om gaming og spillekonsoller

Historien efterfølgende

Næste interessante artikel i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 14/7/2020 fulgte vi op med nyheden om Rygte: Apples trådløse oplader, AirPower, kommer i årKlik her og læs historien.. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.