1 million apps fjernet fra Google Play Store

I løbet af de sidste fire år har Google fjernet over 1 million apps fra Play Store for at beskytte brugernes sikkerhed og privacy.

1 million apps fjernet fra Google Play Store

Analyse viser, at der er langt færre applikationer i Googles Play Store i dag end for fire år siden – det skyldes oprydning af problematiske apps.

Fra 3,6 til 2,6 millioner apps

Da der var flest apps og spil i Google Play Store, kunne Android-brugere vælge mellem 3,6 millioner apps og spil. Sådan var tallet tilbage i 2018.

Siden da er antallet faldet til knap 2,6 millioner og over 1 million apps er altså forsvundet ud af Play Store over de seneste fire år.

Fjerner apps pga. nye vilkår

Faldet skyldes Googles periodiske udrensninger af apps, der overtræder selskabets servicevilkår. Det er tradingplatforms.com, der står bag analysen og i en kommentar til udviklingen, forklarer de, at Google skylder sine kunder at beskytte dem og at det er nødvendigt, at Google rydder op og ud i app-butikken.

Mange apps gør, at brugernes enheder ikke virker korrekt og nogle kan endda bringe sikkerheden i fare for de brugere, der downloader dem, lyder det.

Google fastsætter standarder, som app-udviklere skal overholde. Disse omfatter deres forpligtelse til at overholde dets politikker for brugerdata. Disse politikker lægger vægt på gennemsigtighed i den måde, hvorpå disse apps interagerer med brugernes data.

Se også: Test af smartphones

Mennesker og AI bedømmer appene

Virksomheden anvender en tostrenget tilgang til at sikre overholdelse af sine vilkår for optagelse på listen. Fra 2015 bruger den en kombination af menneskelige bedømmere og AI-værktøjer til at markere ondsindede eller ikke-konforme apps. Derefter forbydes alle apps, der er i alvorlig overtrædelse af betingelserne.

App-butikken leveres med Google Play Protect-softwaren, som scanner alle apps for trusler. Det er dog en sikkerhedssoftware, der tidligere har fået hård kritik for at være for ringe.

Google Plays næsten 2,6 millioner Android-apps på listen gør det til den største app-butik målt på antal apps. På andenpladsen følger Apple App Store. Denne har over 2,3 millioner apps og spil.