Afsløring: Apples safirglas ridser for let [VIDEO]

Safirglas er i teorien næsten umuligt at ridse - men det du finder på Apples iPhones er forurenet, så det ridser for let.

Afsløring: Apples safirglas ridser for let [VIDEO]

Et smartphonekamera kan nemt blive ridset, hvis det kommer i nærkontakt med materialer som sand og visse metaller. Derfor synes det dengang som en lys idé, da Apples besluttede at beskytte deres iPhones fra 5S og frem med et lag safirglas.

Safirglas er nemlig uhyre ridsefast, da det scorer 9 på Mohs hårdhedsskala. Det betyder, at kun diamant er hårdt nok til at ridse safiroverflader.

En video fra YouTuberen JerryRigEverything rejser dog spørgsmål om kvaliteten af den safirglas Apple benytter i deres smartphones.

I filmklippet ses det, at elementer med en hårdhed på 6 faktisk kan ridse overfladen på Apples optik. Til sammenligning holder safirglasset på et ur fra schweiziske Tissot til 8 på samme skala.

Se også: Nyt iPhone 7-problem: Opkaldskvaliteten halter gevaldigt

Apples safir er forurenet med glas

I videoen bliver ridserne på Apples iPhones analyseret nærmere. Her viser det sig, at ridserne består af mikrosprækker, hvilket er tegn på, at det er urenheder i selve safirglasset, der får glasset til at ridse lettere end rent safir.

En efterfølgende analyse med XRF-scanner og via elektronmikroskop afslører, at Apples safirglas indeholder 10 procent almindeligt glas – hvilket tyder på, at det er i hold i teorien om urenhederne.

Læs også: iPhone 7 klarer droptest bedre end iPhone 6s

I videoen bliver der samtidig gisnet om, hvorfor Apple har fravalgt at benytte rent safirglas. Her fremhæves et Apple-patent, hvor netop blandingen af glas og safir benævnes som en måde at reducere fremstillingsomkostningerne.

Herunder kan du se den afslørende video, hvor Apples safirglas udsættes for omfattende ridsetests: