Alle Android-apps kommer snart til Chromebook-computere

Hvis du har en Chromebook med Chome OS, kan du se frem til snart at få adgang til Google Plays store bibliotek bestående af over 1 mio. Android-apps.

Alle Android-apps kommer snart til Chromebook-computere

I de to foregående år gik snakken jævnligt på, at Google var i færd med at sammensmelte Android og Chrome OS til ét og samme styresystem, men det blev aldrig til noget.

Chrome OS forbliver altså et selvstændigt styresystem til de mange prisvenlige Chromebook-computere, Chromebox-set-top-bokse og Chromebit-HDMI-stik.

Læs også:  Acer Chromebook 14 – Macbook Air for fattigrøve

Ud af den blå luft rapporterer flere brugere i en tråd på hjemmesiden Reddit dog om, at der der alligevel sker en form for sammensmeltning mellem de to platforme. I indstillingerne på Chrome OS-styresystemet er der nemlig kommet en ”Android Apps”-menu. En anden bruger har tilmed fået en velkomstskærm frem, hvor der ses, at Google integrerer Android-apps direkte i Chrome OS. På skærmen står der:

Google Play-butikken er nu på din Chromebook
Vælg fra over en million apps og spil i Google Play, som kan installeres og bruges på din Chromebook.

Integrationen mellem Chrome OS og de mange Android-apps virker dog endnu ikke, men er helt sikkert et emne, der er på dagsordenen ved den kommende Google I/O-event, der finder sted fra den 18. maj til og med fredag den 20. maj. Interessant er det i hvert fald, at de meget billige Chrome OS-enheder snart får føjet uhyre mange apps og spil til.