Analytiker: Apples premium iPhone 8 bliver forsinket

iPhone 8 med den 5,8" store OLED-skærm uden skærmkanter bliver ikke klar til salg i september måned på grund af en 3D-sensor, der driller, mener analytiker.

Analytiker: Apples premium iPhone 8 bliver forsinket

Står det til analytikeren Brian White fra mæglervirksomheden Drexel Hamilton, bliver den særlige iPhone 8-variant med en 5,8” stor OLED-skærm ikke klar til lancering samtidig med de to normale iPhone 8-udgaver, som Apple i år lancerer for at markere iPhonens 10-års jubilæum.

Apple har normalt for vane at afsløre sine iPhones i starten af september og herefter åbne op for salget senere samme måned, men ifølge analytikeren bliver det altså ikke tilfældet med den ene af de tre iPhones.

”Vores kilde er stærkt overbevist om, at iPhonen på 5,8” vil blive flere uger forsinket på grund af udfordringer med 3D-sensorteknologien, men stadig i tide op til juleferien,” siger han til den amerikanske tv-station CNBC.

Noget tyder altså på, at du må væbne dig med tålmodighed, hvis du har sat næsen op efter den helt specielle iPhone-variant med den store OLED-skærm, som dækker stort set hele fronten ligesom Galaxy S8 og LG G6.

Læs også: Indledende salg af high-end iPhone 8 bliver stærkt begrænset

Analytikeren fra Brian White er nemlig ikke den første, der spår leveringsproblemer for den særlige iPhone, som går stadig går under mange forskellige navne – bl.a. iPhone 8, iPhone Edition, iPhone Pro og iPhone X. Så sent som for fem dage siden lød det fra den kinesiske finansavis Economic Daily News, at telefonen først ville blive salgsklar en gang i oktober og november, hvilket altså stemmer overens med den seneste melding.

Inden da forlød det dog også, at Apple ville sælge et stærkt begrænset antal eksemplarer samtidig med lanceringen af de to normale iPhones, men den melding sås der altså nu tvivl om, hvor 3D-teknologien, som skal fungere sammen med kameraerne, efter sigende ikke når at blive klar til september.