Appen LastPass til at huske adgangskoder bliver gratis

Den populære app, LastPass, som kan huske og udfylde dine adgangskoder for dig, bliver nu gratis på alle de store platforme som Android, Windows og iOS.

Appen LastPass til at huske adgangskoder bliver gratis

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Du kender formentlig til det velkendte problem, hvor du ikke kan huske halvdelen af dine mange forskellige loginoplysninger og i særdeleshed adgangskoder til hjemmesider og apps.

Læs også: Tip: Disse apps er den ultimative app-værktøjskasse til IT-professionelle

Her kan LastPass hjælpe dig med blandt andet at huske og udfylde dine mange forskellige adgangskoder og andre informationer helt automatisk i tekstfelter på hjemmesider og installerede apps – og nu kan du benytte tjenesten kvit og frit.

LastPass
Med et primært login får du adgang til alle dine gemte oplysninger og adgangskoder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Konceptet er, at du må nøjes med en begrænset funktionalitet så længe, du benytter LastPass gratis.

Det vil sige, at hvis du benytter appen til smartphones, kan du kun synkronisere dine gemte oplysninger på tværs af smartphones. Bruger du LastPass på din computer, kan du kun synkronisere på tværs af disse – og det samme er tilfældet for tablets.

LastPass
LastPass gør det også nemt at logge ind på apps, og du kan nemt gemme sikre noter.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Du skal altså derfor betale $12 eller 80 kroner om året med en hurtig opgradering direkte inde i appen, hvis du ubegrænset vil synkronisere dine gemte oplysninger på tværs af alle enheder. Synkroniseringen er særlig smart, fordi du kan gemme oplysninger på én enhed og straks have dem på alle dine andre, uden du gør noget selv.

LastPass er tilgængeligt på Windows, Mac og Linux til desktopcomputere, iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry og FireFox som apps til smartphones samt som udvidelse til alle de store browsere.

LastPass
Har du brug for nye adgangskoder, kan LastPass nemt generere nye til dig.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

For at komme i gang med LastPass skal du blot oprette dig med din e-mail-adresse og bruge en såkaldt ”master-adgangskode”, som er beskyttelsen til alle dine personlige oplysninger.

Derefter kan du ellers gå i krig med at udfylde dine profiler til auto-udfyldning og browse løs nemmere end nogensinde uden at skulle bruge tid på at huske de mange forskellige loginoplysninger, du kan have rundt omkring på det store internet.

Læs også: Sådan beskytter du dine Android-apps med adgangskode [TIP]

Andre små funktioner i LassPass er muligheden for at oprette sikre noter, så du eksempelvis kan nedskrive adgangskoden til dit WiFi-netværk, bankoplysninger eller andre personfølsomme oplysninger.

Seneste nyt om Apps & sociale medier