Apple har solgt langt færre iPhones i første kvartal

Apple sælger langt færre iPhones, men det går fremad med Apple Watch og tjenester.

Apple har solgt langt færre iPhones i første kvartal

Apples resultat for første kvartal af 2019 er ude og viser fremgang på virksomhedens tjenester og Apple Watch, men ganske stor nedgang i salget af iPhonen. Tre fjerdedele af Apple Watch-salget er til første gangs købere og Apple har store forventninger til dette.

Ifølge Apple er dette det bedste kvartal for Apple Watch nogensinde. Omsætningen lyder på 5,1 milliarder dollars, hvor sidste års resultat landede på 3,94 milliarder dollars. Ifølge Apples Luca Maestri har de solgt 50 procent flere wearables sammenlignet med sidste år. Men på trods af positive Apple Watch tal, så er iPhone salget faldet med over 30 procent i forhold til samme periode sidste år.

Sælger langt færre iPhones

Der bliver generelt solgt færre smartphones og markedet oplever, i forhold til sidste år, et samlet fald på 6 procent. Huawei er en af de eneste smartproducenter der oplever fremgang. For Apple ser det værre ud med et fald på hele 30 procent i forhold til samme periode sidste år. Sidste år blev der solgt 52,2 millioner iPhones, men det er faldet til 36,4 millioner i år, ifølge IDC.

Apple første kvartal 2019
Ingen smartproducenter oplever et fald så massivt som Apples. Foto: IDC

Her er et overblik over Apples indtjening:

  • 31 milliarder: iPhone
  • 11,45 milliarder: Services
  • 5,51 milliarder: Mac
  • 5,13 milliarder: Apple Watch, Home og tilbehør
  • 4,87 milliarder: iPad

Læs også: Apple iPhone XI – Sådan forventes designet at blive

Opfølgning på historien

Næste vinkel om emnet er også publiceret. mobilsiden har holdt fast i temaet. 26/4/2019 gik redaktionen videre og publicerede en vinkel på Apple iPhone XI – Sådan forventes designet at blive – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..