Apple HomePod efterlader hvide mærker på træoverflader

Apples højttaler efterlader tydelige, hvide mærker på trægulve og træoverflader. Apple anbefaler at finde en anden plads til højttaleren.

Apple HomePod efterlader hvide mærker på træoverflader

Apples intelligente højttaler, HomePod, har høstet mange roser for den gode lydkvalitet trods dens lille størrelse, men flere ejere af højttaleren har bemærket et problem: Den efterlader hvide mærker på visse trægulv og træmøbler, skriver BBC.

På Twitter har adskillige brugere efter helt ned til kun 20 minutters brug af højttaleren bemærket, at HomePod efterlader hvide mærker på de træoverflader, som højttaleren står på. Nogle mærker er tydeligere end andre, men fælles for dem alle er, at det er foden – en ring af silikone – som efterlader en tydelig, hvid ring på overflader.

Læs også: Apples nyeste iOS understøtter HomePod

Hjemmesiden 9to5mac omtalte problemet onsdag den 14. februar i sidste uge – samme dag som hjemmesiden Wirecutter nævnte samme problem i en anmeldelse af højttaleren. Højttaleren har altså ikke nået at være på markedet i mere end tre ugers tid, før problemet for alvor blussede op.

Apple HomePod

Apple: Find en anden plads til højttaleren

På en supportside har Apple nu erkendt, at HomePod kan efterlade hvide ringe på visse træoverflader. Ifølge Apple skal årsagen findes i, at olie kan sprede sig mellem bunden af silikone og nogle træoverflader. Hvor tydelige de hvide mærker er, ser ud til at afhænge af træsort og overfladebehandling på træet, hvor HomePod står på.

”Det er ikke usædvanligt for en højttaler med en vibrationsdæmpende silikonebund at efterlade svage mærker, når den er placeret på nogle træoverflader. Mærkerne kan skyldes olie, der spredes mellem silikonebunden og overfladen på bordet og vil ofte forsvinde efter nogle dage, når højttaleren er fjernet fra træoverfladen. Hvis ikke kan det fjerne mærkerne at tørre overfladen forsigtigt med en blød, fugtig eller tør klud. Hvis mærkerne ikke forsvinder, skal man vaske overfladen efter fremgangsmåden anbefalet af producenten bag møblet. Hvis du er bekymret over det, anbefaler vi, at du placerer HomePod på en anden overflade,” oplyser Apple.

Læs også: Her er den mulige dato for Apple-konferencen WWDC 2018

Står det til Apple, er mærkerne altså ikke permanente, men kan nemt fjernes, og så er det op til forbrugeren at prøve sig frem på forskellige overflader, indtil HomePod ikke efterlader nogle mærker. Apple mener også, at mærkerne ikke er tydelige, men det synes de dog i høj grad at være ud fra de foreløbige billeder. Hvis du vil undgå mærker i første omgang, synes den nemmeste løsning altså at være helt at undgå træoverflader.