Apple iMac Pro bliver en realitet – sidst på året

Apple er i færd med at kreere den stærkeste Mac nogensinde med iMac Pro.

Apple iMac Pro bliver en realitet – sidst på året

Apples Pro-serie af produkter har længe været en favorit hos de kreative faggrupper, hvor brugerne sværger til deres især deres design, pålidelighed, ydelse og funktioner.

På desktopfronten har Apples udvalg dog været tyndbenet i toppen af line-uppet, med en efterhånden outdatet Mac Pro og ikke en iMac som ikke egner sig til de allermest krævende opgaver.

Det vil Apple ændre på, med introduktionen af iMac Pro – en vild all-in-one løsning der kan måle sig maksiner i workstation-segmentet.

Den deler iMacens design, og byder derfor på et 27” 5K-display. En mørk ’space grey’ finish vil dog signalere, at det her er den kraftigere version.

Se også:  Apple lancerer større, stærkere iPad Pro 10.5 og Pro 12.9

Apple iMac Pro
Foto: apple.com

Op til 36 regneenheder ombord

Regnekraft skal der være masser af når der fyres op for krævende professionelle applikationer – noget som Apple adresserer i iMac Pro ved at integrere Intels kommende top-CPU, et bæst med op til 18 kerner der kan agere som en 36-kernet processor – det er mere end en firedobling af, hvad den nuværende topkonfiguration i iMac-verdenen præsterer.

Den grafisk ydelse vil leveres af den endnu uannoncerede Vega Pro grafikchip med 16GB 2048-bit VRAM – et setup som Apple lover vil give op til mellem 22 og 25 TeraFLOPS regnekraft. Her følger samtidig mellem 16 og 128GB DDR4 RAM.

Udvidelser er der også mulighed for med op til 4TB SSD-lager, 3 Thunderbolt porte som kan drive to 5K displays samt et SSD-array.

De mange kræfter – og deres varmeudvikling – tøjles af et særligt udviklet kølesystem som drager kølig luft fra bunden og igennem to blæser tvinger luften over de varme komponenter for til sidst at spy den varme luft ud til siderne.

Se også:  Microsoft Surface Studio: ultratynd, ultralækker, ultradyr

Apple iMac Pro
Foto: apple.com

Først til vinter

Er du solgt, skal du dog bevæbne dig med tålmodighed, for iMac Pro står kun til at få debut mod udgangen af året.

Du kan passende begynde at spare op, for billigste konfiguration står i skrivende stund til at debutere ved 4.999 amerikansker dollars, svarende til rundt regnet 33.200 kroner – vel at mærke før told og moms.

Se også:  Apple iOS 11 – her er de største nyheder

Apple iMac Pro
Foto: apple.com