Apple iPhone 6S og 6S Plus – Her er nyhederne

Apple er tro mod sin egen tradition og lancerer en s-opgradering af iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Ny skærm, nyt kamera og mere power er trækplasteret.

Apple iPhone 6S og 6S Plus – Her er nyhederne

Det kom ikke som nogen overraskelse at nye iPhones var på vej til Apples store årlige september event. Nyhederne er en kraftig overhaling i maskinrummet, en nye 3D touch trykfølsom skærm og et nyt kamera med 12 megapixels.

Der vil ikke være meget nyt at spore, set udefra, i de nye iPhone 6S og 6S Plus. Begge vil arve det afrundede aluminiumsdesign fra forgængeren og skærmen vil fortsat byde på enten 4,7 eller 5,5 tommer.

Læs testen: Apple iPhone 6S – den fremtidssikrede iPhone [TEST]

Du skal i stedet under huden på iPhone 6S for at se nyhederne i den nye iPhone.
Det starter i selve byggematerialerne som skal gøre iPhonen stærkere end nogensinde. Skærmen er nu mere hårdfør end tidligere, mens alu-kabinettet nu er støbt i det stærkere 7000-aluminium. Dermed skulle en ny #bendgate være afværget.

De nye materialer betyder dog, at iPhone 6S vil vokse en omkring 0,2mm i hver dimension, mens den vil opleves en anelse tungere. iPhone 6S vil veje 143 gram mod tidligere 129 gram, mens iPhone 6S Plus vil ramme 192 gram – 20 gram mere end forgængeren.

Se også: Live fra Apples iPhone-event [LIVE]

Apple iPhone 6s

Næsten dobbelt så hurtig

En anden forstærkning er at finde i selve motorummet, hvor en ny A9-processor regerer. Den nye chip får en forbedret arkitektur og et frekvenshop, der nu gør den 70% hurtigere til at afvikle spil og apps.

Ser du på selve grafikken vil A9 levere næsten en fordobling af ydelsen i forhold til A8-processoren. Her lover Apple et løft på 90%.

Antennen i iPhone 6S er også styrket, så den nu understøtter Cat 6 LTE, vil igen giver en potentiel fordobling af datahastighederne på op til 300 mbps.

Apple iPhone 6s

3D Touch – En ny skærmteknologi

Med iPhone 6S introducerer Apple Force Touch teknologien i lommeformat. Ved at benytte sig af en snedig anordning af sensorer og en ny type vibrationsmotor, vil skærmen ikke bare registrere når du trykker, den vil også bemærke hvor hårdt du trykker.

Det åbner for nye muligheder i betjeningen af iPhone, hvor et fast tryk kan give et preview af indholdet i dine apps. Og trykker du hårdere vil det åbne den lille sample og udvide indholdet til fuld skærm.

Eksempelvis kan du altså smugkigge og se indholdet af en e-mail uden at åbne den enkelte mail. Fastholder du trykket åbnes den egentlige besked. 3D Touch virker allerede i en stribe apps som Instagram eller Apples egne applikationer.

Apple iPhone 6s

Et nyt kamera med levende fotos

Apple har længe sværget til 8 megapixels og ment at det var nok til at sikre gode delevenlige fotos. Denne gang vil Apple dog ikke længere begrænse opløsningen på deres iPhones.

Nu får du nemlig halvanden gange så mange pixels at arbejde med.

Det betyder at dine fotos vil være på 12 megapixels og bruger du panoramafunktionen vil disse kunne sammenstykkes til fotos på op til 65 megapixels.
Hidtil har Apple sværget til store, men til gengæld mere lysfølsomme pixels i iPhone.

Denne gang krymper pixels fra 1,5 til 1,22 mikrometer og indsamler derfor en tredjedel mindre lys.

Hvad der kunne føre til mere billedstøj, mener Apple er undgået ved at omrokere i kameramodulets lysfølsomme lag, så det nu ligger øverst og derfor kan indfange mere lys – en såkaldt bagsidebelyst sensor.

Til at sikre hurtig og effektiv fokusering, er antallet af fokuspixels fordoblet i forhold til tidligere.

Læs også: Apple lancerer iPad Pro på 12,9″ med tastatur og stylus

Den øgede opløsning gør samtidig iPhone 6S i stand til at optage video i det højopløste 4K-videoformat.

iPhone 6S optager og lagrer nu fotos på anden vis en tidligere. Nu optager iPhonen en video i fulde 12 megapixels et splitsekund før og efter dit foto er knipset. Det betyder, at du ved et fast tryk i gallerivisningen, kan gense øjeblik udrulle sig da du tog fotoet.

Apple har til sidst haft selfie-entusiasterne i tankerne med et nyt frontvendt kamera der optager i 5 megapixels og samtidig kan benytte sig af skærmen til at skrue op for lyset og agere flash når selfien snappes.

iPhone 6s

Priserne er uændrede

Hvis du håbede på et decideret prisfald hos Apple må du gå skuffet hjem. Mens den officielle danske pris endnu ikke er oplyst er den europæiske pris lig den forrige models prissætning. Altså henholdsvis 799 euro, 899 euro og 999 euro for iPhone 6S i henholdsvis 16, 64 og 128GB versionen. iPhone 6S Plus vil lægge yderlige 100 euro oveni.

Omsat til danske kroner vil priserne derfor uofficielt ligge omkring følgende:

iPhone 6S 16GB – 6.000 kr.
iPhone 6S 64GB – 6.800 kr.
iPhone 6S 128GB – 7.500 kr.
iPhone 6S Plus 16GB – 6.800 kr.
iPhone 6S Plus 64GB – 7.500 kr.
iPhone 6S Plus 128GB – 8.300 kr.

Med iPhone 6S vil en ny farve slutte sig til paletten af guld, sølv eller mørkegrå iPhones. Nu kan iPhone også fås i rosenguld.

5 nye lædercovers og 11 nye silikonecovers kommer desuden til tilbehørskataloget.

Forsalget vil indledes den 12. september, mens de første iPhones vil ryge i handlen fra den 25. september. Danmark vil dog ikke blive blandt de første lande, der får iPhone i forretningerne.