Apple lancerer ny Macbook Air med Retina Display

Apple har endelig fået opdateret den gamle Macbook Air. Den nye udgave byder på et længe ventet Retina Display.

Apple lancerer ny Macbook Air med Retina Display

Macbook Air fik en mindre opgradering på CPU og grafikchip, men nu er Apple klar med en helt ny udgave. Den gamle skærm er efterhånden forældet, så det var længe ventet med et Retina Display til Macbook Air.

Kanterne omkring skærmen er 50 procent mindre og designet minder nu mere om den almindelige Macbook. Indmaden er opgraderet og den understøtter nu helt op til 16GB RAM. Den har et 13,3 tommer display, to USB-C porte/Thunderbolt og et 3,5mm jackstik. 

Som en dejlig nyhed så får den også Touch ID, som får samme T2 chip som i sidste års Macbook Pro og iMac Pro. Med den nye MacBook Air skærer Apple ca. 100 gram af vægten. Den er nu nede på cirka 1250 gram.

Test: Apple iPhone XR – Går ikke på kompromis

MacBook Air er, som så mange andre Apple produkter, bygget i aluminium. Et materiale der belaster miljøet. Derfor bruger Apple nu udelukkende genbrugt aluminium.

Dens kræfter kommer nu fra en 8th Gen Intel dual-core processor med integreret grafik. Udover de 16GB RAM, så kan man nu få helt op til 1,5TB SSD harddisk i. Den mindste udgave får 8GB RAM, 1,6 GHz Core i5 og 128GB SSD harddisk.

Større TrackPad og nyt tastatur

TrackPad’en på den nye MacBook Air får Force Touch og er blevet 20 procent større. Tastaturet er også blevet opgraderet med Apple tredje generation udgave, som er mere præcist og responsivt. 

Den spiller nu også op til 25 procent højere og leverer en bedre lydoplevelse. MacBook Air har siden lanceringen i 2015 været kendt for dens “all day battery”, hvilket følger med til den nye Air. Der loves nemlig stadig op til 12 timers batteri, på trods af at den fylder 17 procent mindre, er 10 procent tyndere og kun er 1,5cm tyk på dens tykkeste sted.

Pris og tilgængelig på den nye Macbook Air

Den billigste version kommer til at koste 10.499 kroner, det er med 128GB lager og 8GB RAM. Den dyreste med 1,5TB lager og 16GB ligger i 23.019 kroner. De kan forudbestilles allerede fra i dag og lander i butikkerne den 7. November.

Mere om Apple

Siden vi kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 30/10/2018 blev bolden spillet videre med en vinkel på I dag afholder Apple event i Brooklyn og du kan følge med hjemmefra – Artiklen kan du læse her. Se også seneste nyt om tematikken her.