Apple Maps opdatering kan snart gøre Yelp og TripAdvisor overflødige

Apple Maps har fået opdatering, så man kan like eller not like og uploade billeder af steder - dermed kan andre apps blive overflødige.

Apple Maps opdatering kan snart gøre Yelp og TripAdvisor overflødige

Apple har i mange år kæmpet med det dårlige ry for sin egen kort-app. Samtidig forsøger virksomheden dog at gøre sig fri af dette ry med revideret design, forbedret navigation og nye funktioner. Med en nylig opdatering er de nu ved at tage fat på ratingmulighederne.

Apple Maps opdatering kan gøre Yelp og TripAdvisor overflødige

Som MacRumors rapporterer har Apple nu gjort funktionen, som allerede blev vist i en tidligere version af iOS 14 og macOS Big Sur, tilgængelig i stor skala.

I den detaljerede visning af en butik eller restaurant kan du nu indsende bedømmelser i Kort-appen med et simpelt “thumbs up” eller “thumbs down”. Der kan vælges mellem forskellige kategorier afhængigt af stedet. Mens man f.eks. kan vælge “Mad og drikke” og “Atmosfære” i en café, kan man kun bedømme det samlede indtryk i supermarkeder.

Ud over vurderingen i Apples egen kort-app kan brugerne også uploade billeder direkte. Omveje via apps som Yelp, TripAdvisor eller Foursquare, som hidtil har været kilde til vurderinger eller fotos, er måske snart ikke længere nødvendige.

Se også: Bedste iOS telefoner

Tilbyder dog ikke anmeldelser i tekstform – endnu

Vurderingerne og billederne via disse eksterne apps er dog stadig tilgængelige i øjeblikket. Det er endnu uvist, om Apple vil fjerne dem i fremtiden og erstatte dem med sit eget system. Apples system understøtter endnu heller ikke omfattende anmeldelser i tekstform. De nye vurderingsmuligheder er tilgængelige i iOS 14 og i den nuværende betaversion af iOS 15.

Funktionen i Apple Maps er allerede aktiveret i USA og nogle europæiske lande, men dog ikke i Danmark endnu.

Se også: Nyheder om apps

Opdatering:

Historien fik nyt liv. Steen Jørgensen kunne ikke lade være. 30/8/2021 kom der flere nuancer om emnet med nyheden iPhone 13 kan blive den hidtil dyreste telefon fra Apple – Den videre historie kan du læse her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..