Apple sagsøgt over manglende lagerplads

Selvom der står 16GB på æsken, så har brugerne noget mindre at gøre godt med, og det fører nu til en retssag

Apple sagsøgt over manglende lagerplads

Når man pakker sin splinternye telefon ud, så har man ikke lige så meget lagerplads at gøre godt med, som der står på æsken. Det er fordi operativsystemet fylder en del af den lagerplads, der er indbygget, og det fænomen, hvis man kan bruge det udtryk, er skyld i Apples seneste retssag.

Apple er nemlig blevet sagsøgt, fordi den nye iOS 8-opdatering kan fylde op til 23,1 procent af enhedernes lagerplads – derefter reklamerer Apple med at købe mere lagerplads via iCloud, og det er det primære stridspunkt.

Læs også: Apple bliver sagsøgt over iMessage-problem

Et klagepunkt er, at Apple ikke informerer om dette, og på den måde er brugerne af Apple-enhederne så godt som tvunget til at købe mere plads.

Dette gør sig dog primært gældende ved enheder med 16GB lagerplads. Styresystemet fylder det samme, om det er på eksempelvis en iPhone med 16GB eller 128GB.

Læs også: Apple og Samsung gør klar til 2. omgang mudderbrydning

I forbindelse med søgsmålet har man lavet en tabel over hvor meget plads, der er tilbage på enhederne, der starter ud med 16GB lagerplads. I runde tal vil iOS på en iPhone med 64GB lagerplads bruge cirka 5 procent af pladsen, og starter man med 128GB, så fylder iOS omkring 2 procent.

Apples enheder er ikke de eneste, der bruger en relativt stor del af lagerpladsen, men det er kun Apple, der er en del af søgsmålet lige nu.