Apple svømmer i penge: Har en kvart mia. dollar i kontanter

Apple kontantbeholdning regnes med at ramme en kvart milliard dollars denne uge.

Apple svømmer i penge: Har en kvart mia. dollar i kontanter

Når Apple i morgen udgiver deres regnskab for første kvartal 2017, regnes selskabet med at have rekordmange penge i kontantbeholdningen.

I alt en kvart milliard amerikanske dollars forventes selskabet at have i redde penge. Omsat til danske kroner vil det svare til over svimlende 1.700 mia. kroner. Det skriver dr.dk.

Til sammenligning kom Apple tæt på milepælen i forrige regnskab, hvor selskabet kunne bryste sig af at have 246 mia. dollars i pengekassen. Det svarer til mere end den kombinerede valutabeholdning for store økonomier som Storbritannien og Canada tilsammen.

I de seneste tre måneder har Apple indtjent næsten 25 mio. kroner kontanter i timen.

Se også:  Apples App Store skruer priserne op

Venter på mulig skattefordel

Bag den monumentale kontantbeholdning er Apples modvillighed til at bruge kontanter placeret i markeder udenfor USA. I dag er ni ud af ti kroner af Apples kontantbeholdning placeret udenfor hjemlandet. 

Spenderes pengene i hjemlandet, skal selskabsskatten betales, noget som Apple blandt andre store amerikanske selskaber forsøger at undgå eller forhale.

Kommer et Donald Trump-forslag igennem, kan pengene kan dog finde vej tilbage til hjemlandet og sætte skub i en massiv runde investeringer, opkøb, udbyttebetalinger og aktie-optionsprogrammer.

Forslaget går på, at give amerikanske virksomheder frit lejde fra skattepligten i en periode, til at tilbagetrække pengene til USA. Med i forslaget er også en varig nedsættelse af selskabsskatten.

Igennem de seneste fem år har Apple foretaget udbyttebetalinger og aktietilbagekøb for i alt 200 mia. dollars. Flere investorer har allerede nu efterlyst flere investeringer fra selskabet side.

Læs også: Apples nye miljømålsætning: 100% genbrug