Apple vil gøre iPhones til betalingsterminaler med nyt opkøb

Apple har købt startuppen Mobeewave, som lader folk omdanne deres iPhones til en terminal, der kan tage imod kontaktløse betalinger, erfarer mediet Bloomberg.

Apple vil gøre iPhones til betalingsterminaler med nyt opkøb

Apple satser stort på betalingsområdet for tiden. Først var der lanceringen af Apple Pay tilbage i 2014, som kom til Danmark i 2017. Og så var der i 2019 lanceringen af betalingskortet Apple Card, som Apple søsatte i samarbejde med Goldman Sachs og Mastercard.

Næste skridt for Apple ser ud til at være betalingsterminaler. Eller det vel rettere sige: at gøre iPhones til betalingsterminaler.

Det sker ifølge Bloomberg med det endnu ikke bekræftede opkøb af den canadiske startup Mobeewave. Firmaet har har udviklet en app, der omdanner telefonen til en omvandrende betalingsterminal, der tager imod kontaktløse betalinger.

Samme NFC-chip, som telefoner bruger til at betale med i butikker, kan telefonerne nemlig også bruge til selv at fungere som betalingsterminal.

Konceptet er simpelt: En forhandler registrerer sig i appen, og når en kunde skal til at betale for en vare eller ydelse, indtaster forhandleren beløbet. Derefter fører kunden sit betalingskort (eller formodentligt også iPhone med Apple Pay) på bagsiden af forhandlerens telefon, og straks er købet gennemført.

Herefter oprettes en digital kvittering, som forhandleren kan vælge at sende til kundens e-mailadresse. Alternativt lagres kvitteringen formentlig også digitalt i kundens Wallet-app.

Det smarte med løsningen er, at den overflødiggør en traditionel terminal, som kan være dyr at anskaffe for små virksomheder. Skulle løsningen komme til Danmark, vil en ulempe dog nok være, at kunder med al sandsynlighed ikke vil kunne bruge Dankort-delen i deres VISA/Dankort, ligesom det ikke er muligt i Apple Pay og Google Pay.

Læs også: Nu kan du betale med Google Pay i Danmark

Samsung samarbejder allerede med Mobeewave

Det er faktisk ikke helt nyt, det at omdanne en smartphone til en betalingsterminal. Mobeewave indledte sidste år et samarbejde med Apples ærkerival Samsung, som også har investeret mere end 127 millioner kroner i appen.

Samarbejdet førte til, at det allerede i dag er muligt at bruge Mobeewaves teknologi med Samsung-telefoner via appen Samsung POS (Samsung kasseterminal, red.). Konceptet er mere eller mindre det samme, som Mobeewave viser frem på dets hjemmeside.

Appen blev introduceret i Canada som et forsøg, hvor mere end 10.000 forhandlere og små virksomheder havde downloadet den.

Samsung havde planer om at lancere Samsung POS globalt og udrulle appen i lande i løbet af 2020, men med Apples angivelige opkøb af startuppen har Samsung formodentligt ændret disse planer.

Det vides endnu ikke, hvornår iPhone-brugere vil kunne omdanne deres iPhones til terminaler. Men først skal handlen altså blive en realitet. Apple afviste ikke direkte rygtet, men udtalte:

”Apple køber mindre teknologivirksomheder fra tid til anden, og vi diskuterer generelt ikke vores formål eller planer,” lød det fra en talsperson.

Læs også: Guide: Sådan får du Apple Pay uanset hvilken bank du har