Apples redesignede kort skal udfordre Googles Maps

Apples redesignede korttjeneste er netop nu rullet ud i USA med bedre vejdækning og fodgængerdata, mere præcise adresser og med flere kort-detaljer.

Apples redesignede kort skal udfordre Googles Maps

Tilbage i 2018 meldte Apple ud at deres korttjeneste var i gang med en større overhaling, og nu er redesignet åbenbart udført og opdateringen ruller netop nu ud til alle brugerne i USA.

Det nye Apple-kort har betydeligt flere detaljer end tidligere og giver derudover et bedre overblik over blandt andet veje, bygninger, parker. Det nye Apple Maps startede ganske langsomt sin udrulning i 2019, men er nu altså officielt rullet ud i USA.

Apple Maps fik en hård start tilbage i 2012, men har siden da forbedret tjenesten gevaldigt. Der er løbende kommet nye funktioner til, som skal udfordre Google Maps, blandt andet Apples eget bud på Googles Street View.

Læs også: Android Auto runder 100 mio. downloads

Redesignet Apple Maps kommer til Europa

Eddy Cue, der er Apples senior vicepræsident for software og -tjenester, meddeler at det nye Apples Maps kommer til resten af verden, men der er endnu ikke nogle nærmere tidspunkter. Dog kunne han sige at Europa kan forvente det senere på året.

Herunder kan man få et indtryk af det forbedrede Apple Maps, hvor man tydeligt ser graden af kortets detaljer er langt højere.

I mellemtiden har Google fuld gang i tilføjelsen nye funktioner til deres korttjeneste, Google Maps. Nogle af disse er invognitotilstand, bedre navigation til fods, hastighedsgrænser, AR-navigation, Google Assistent, bedre oversigt over offentlig trafik og meget meget mere.

Det bliver spændende at se om det nye Apple Maps kan udfordre Google Maps, der længe har siddet uudfordret på tronen med deres korttjeneste.

Læs også: Google Maps viser nu hastighedsgrænser i Danmark

Videre om emnet

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. d. 30/1/2020 fulgte vi artiklen op med et indlæg med tematikken Mobil-markedet vokser i 4. kvartal 2019 – Apple tager førstepladsen – Historien bringes videre her. Få også seneste nyt i sagen her.