Bliv klar til MitID: Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger i NemID

For at kunne bruge MitID skal nogle danskere opdatere deres ID-oplysninger i NemID ved at scanne deres pas med chip. Se, hvordan bliver du klar til MitID.

Bliv klar til MitID: Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger i NemID

NemID fra 2010 skal skiftes ud med MitID – et sikrere alternativ, som lever op til højere internationale sikkerhedskrav. Det betyder blandt andet, at NemID-papkortet ikke bliver muligt at bruge i MitID. I stedet har man valget mellem appen MitID, som er standardidentifikationsmidlet, eller en kodeviser, kodeoplæser eller en MitID-chip.

Den øgede sikkerhed i MitID betyder også, at nogle danskere ikke bare kan overgå fra NemID til MitID helt problemfrit. Dem, som i tidernes morgen har oprettet NemID online, eller nogle af dem, som har fået NemID gennem banken, har ikke nødvendigvis de nødvendige ID-oplysninger knyttet til deres NemID. Derfor har Digitaliseringsstyrelsen meddelt, at nogle danskere skal opdatere deres ID-oplysninger forud for skiftet til MitID.

Helt konkret skal du bekræfte din identitet med dit pas, for at du kan bruge MitID. Og det er ikke bare et pas, men et af de nyere pas med indbygget NFC-chip udstedt siden 1. januar 2012.

Læs også: Nu begynder overgangen fra NemID til MitID

Guide: Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger i NemID

Er du i tvivl om, hvordan du bekræfter din identitet, så du uden problemer kan bruge MitID, når NemID bliver til MitID? Så følg guiden nedenfor, der viser, hvordan du trin for trin skal opdatere dine ID-oplysninger:

Se også: Seneste nyt om apps