Danskerne er storforbrugere af MobilePay – vækster stort i Danmark

Danskerne er i 2023 blevet storforbrugere af MobilePay, som er vækstet til en central finansiel infrastruktur i Danmark.

Danskerne er storforbrugere af MobilePay – vækster stort i Danmark

Det står generelt set lidt trægt til med dansk økonomi, men det mærker de ikke til hos MobilePay, hvor man for 10. år i træk oplever vækst.

Læs også: For meget skærmtid kan skade børns øjensundhed

MobilePay er blevet en central finansiel infrastruktur

Ifølge den nye opgørelse har MobilePay nu 4,5 millioner brugere, som i gennemsnit bruger tjenesten 124 gange om året. Der er altså ingen tvivl om, at MobilePay har sat sig solidt på markedet for betalinger.

Nytårsaften 2023 vil det samlede antal transaktioner for dette år ramme 556 millioner. Det svarer til en stigning på 11 procent i forhold til 2022.

I gennemsnit køber danskerne varer og sender penge til hinanden for næsten 47.000 kroner om året. Tallet er samlet set på 210 milliarder kroner i år.

Tallene dækker over, at mange danskere bruger MobilePay dagligt og overfører langt større beløb, mens andre har et mere beskedent forbrug.

”Overordnet er danskerne blevet storbrugere af MobilePay. Den nemme betalingsform er blevet en helt central del af den finansielle infrastruktur i Danmark. Det er vi stolte af. Vort fokus er fortsat at levere simple, sikre og brugervenlige betalingsløsninger,” siger Anette Bøje, der er dansk landechef for Vipps MobilePay – selskabet bag den populære app.

Flere erhvervsbetalinger end private overførsler

I starten af MobilePays levetid var appen primært brugt til at overføre penge mellem privatpersoner. I dag ser billedet dog helt anderledes ud. Nu udgør privatbetalinger under 47 procent af det samlede antal overførsler gennem MobilePay.

”Vi oplever, at danskerne nu benytter MobilePay til alle typer formål i både fysiske butikker, til regninger, klassekasser og meget andet. Særligt MobilePay til nethandel udbygger konstant sin position som danskernes foretrukne indkøbsmåde online,” siger Anette Bøje.

Igennem 2023 er MobilePay Online blevet brugt til at købe varer for 67 milliarder kroner og voksede med 19 procent. Det samlede antal danskere, der bruger MobilePay til at købe varer og tjenester online, er næsten 4 millioner.

Der er også andre MobilePay-løsninger, som oplever vækst. Over 2 millioner brugere benyttede eksempelvis MobilePay Box i løbet af 2023. Dette er funktionen, der gør det muligt at indsamle penge til eksempelvis klassekassen.

Over 1,3 milliarder kroner blev samlet ind i en virtuel indsamlingsboks i løbet af året. Det svarer til en vækst på mere end 40 procent.

Vipps MobilePay bliver Nordens fælles betalingsplatform

Siden den danske lancering af MobilePay i 2013 er MobilePay blevet tilgængelig i Finland, og i 2022 slog MobilePay sig sammen med den norske bank- og finanskoncern DNB ASA, som sammen med Danske Bank nu driver det fælles selskab Vipps MobilePay.

Både Vipps, som er Norges svar på MobilePay, samt MobilePay i Finland vækster også stort. Derfor ser virksomheden Vipps MobilePay frem til at fusionere deres tekniske platforme i begyndelsen af 2024. I Danmark og Finland brandes appen MobilePay, men den brandes Vipps i Norge. Under overfladen drives applikationerne dog af samme teknologi i løbet af det nye år – og det har sine fordele.

”Med en fælles teknologiplatform, fælles produkter og en fælles app kommer vi til at blive yderligere styrket og vil kunne sætte endnu mere fokus på innovation og grænseoverskridende nordiske løsninger til vores brugere og erhvervskunder,” siger Anette Bøje.

Læs også: Sådan bruger du Google Pay og Apple Pay