EU-ministre: Fint hvis Meta lukker Facebook og Instagram i Europa

Facebook og Instagram skal overholde EU-regler for datadeling og hvis de lukker i Europa, skal folk nok leve fint, mener ministre i Tyskland og Frankrig.

EU-ministre: Fint hvis Meta lukker Facebook og Instagram i Europa

Meta, der moderselskabet bag Facebook og Instgram, har fremlagt en rapport, der advarer om, at selskabet kan lukke sine Facebook- og Instagram-tjenester i Europa på grund af nye regler, der er godkendt af Europa-Kommissionen.

De nye EU-love tvinger alle virksomheder til at behandle brugerdata på lokale servere placeret i Europa, mens Meta sender brugerdata fra Europa til sine amerikanske servere. Ifølge Meta vil det have en rigtig stor omkostning for selskabet, hvis den lovgivning håndhæves.

Skal overholde EU-regler for datahåndtering

Forleden kommenterede to EU-ministre – den tyske økonomiminister Robert Habeck og den franske finansminister Bruno Le Maire på ”truslen”. Begge slog fast, at Meta er nødt til at overholde de nye EU-regler, ellers vil dets sociale medieplatforme blive forbudt i hele Europa.

Robert Habeck forklarer, at han har levet uden Facebook i fire år, og at ”livet har været fantastisk”. Han slår vider fast, at EU er et så stort indre marked med så megen økonomisk magt, at hvis regionen handler i enighed, vil de ikke lade sig skræmme af noget som dette.

Se også: Hvor meget data deler sociale medier med andre?

“Folk vil leve godt uden Facebook”

Le Maire mener også, at ”folk ville leve meget godt uden Facebook” og samtidig bekræftede han, at EU ikke vil give op med hensyn til at beskytte befolkningens rettigheder.

”Digitale giganter må forstå, at det europæiske kontinent vil gøre modstand og bekræfte sin suverænitet”, uddyber han for god ordens skyld.

Det er ikke kun Meta, der vil blive ramt økonomisk af de nye regler, også amerikanske tech-giganter som Amazon, Apple, Alphabet og Microsoft vil blive påvirket.

Se også: Mobilabonnementer til sociale familier