Facebook erstatter spam-indbakken med beskedanmodninger

Måske kender du til den - måske ikke. Facebooks "Andet"-indbakke, mere eller mindre bestående af spambeskeder, skrottes. Et nyt system indføres i stedet.

Facebook erstatter spam-indbakken med beskedanmodninger

Godt gemt bag Facebooks mange funktioner ligger en lille genvej kaldet ”Andet”, hvor du kan se modtagne beskeder, der enten er kategoriseret som spam eller som kommer fra personer, du ikke er venner med.

Denne funktion skrotter Facebook nu til fordel for et nyt koncept. Det skriver Facebook-chefen for Messenger, David Marcus, i et opslag på det sociale medie.

Læs også: Facebook arbejder på menneskelig personlig assistent

Andet-mappen til lettere unødvendige beskeder er faktisk kun synlig for den del af brugerne, der benytter den fulde webudgave af Facebook. Derfor har du i teorien kunne gå glip af meddelelser fra personer, der har skrevet til dig uden at I har været venner.

Det problem bliver der nu gjort noget ved. Andet-mappen forsvinder, og et nyt system bliver indført. Hvis du skriver en besked til en person på Facebook, som ikke er din ven, bliver der nu sendt en anmodning til vedkommende, som skal acceptere at ville chatte med dig.

Facebook Messenger anmodninger

Med Messenger-chefens egne ord fungerer det således:
”Hvis man er venner på Facebook, hvis man har hinandens kontaktinformation på sine telefoner og har disse synkroniseret, eller hvis man har en eksisterende åben tråd, vil nye beskeder fra afsenderen blive dirigeret til ens indbakke. Alt andet vil nu blive en beskedanmodning minus spamforsøg, som vi med hård hånd vil fortsætte med at bekæmpe”.

Læs også: Facebook-notifikationer til Android og iOS bliver smartere

Det vil sige, at det nu er nemmere at komme i kontakt med andre på Facebook, som du ikke er venner med – og det er fortsat den, der bliver kontaktet, som skal beslutte, om en samtale skal startes.

Det vil især vise sig nyttigt, hvis en fremmed person eksempelvis finder din pung og du derfor modtager en anmodning om at starte en samtale med vedkommende, der har fundet den. I modsætning til tidligere kunne du risikere slet ikke at se beskeden.