Facebook giver særbehandling til kendisser og politikere

Facebook XCheck er et hemmeligt VIP-program for kendte personer og politikere, der slipper for moderering.

Facebook giver særbehandling til kendisser og politikere

Wall Street Journal har fundet ud af, at Facebook har et VIP-program, hvor kendisser og politikere ikke er underlagt de samme spilleregler som almindelige mennesker.

Kendisser og politikere i VIP-gruppe: Slipper for moderering

Almindelige Facebook-brugere kan få indhold fjernet eller lukket kontoen, hvis de bryder Facebooks retningslinjer. Personerne, der er omfattet af det, der kaldes for XCheck, slipper for samme behandling og moderering. Disse brugere kan så slippe afsted med at poste fake news, skadeligt indhold og lignende.

Ifølge avisen skulle der være 5,8 millioner brugere i XCheck-gruppen.

Se også: Bedste telefoner til selfies

Nøgenbilleder blev ikke fjernet

Også Donald Trump skulle have været en del af denne gruppe, men han endte dog med at blive lukket ude på grund af sine opdateringer.

Fodboldspilleren Neymar skulle i 2019 have postet nøgenbilleder af en kvinde, der havde anklaget ham for voldtægt. Det billede blev ikke fjernet, som det ellers ville været blevet, hvis en af de cirka 2 milliarder andre Facebook-brugere havde postet det.

Facebook afviser ikke eksistensen af denne VIP-gruppe og siger, at den er ment som ekstra sikkerhed for udvalgte sider og for at sikre, at indholdet på disse sider bliver ekstra grundig tjekket.

Se også: Nyheder om Facebook