Facebook introducerer nyt Snapchat-lignende kamera

Snapchat får igen hård konkurrence fra Facebook, som lancerer et nyt Snapchat-lignende kamera i Facebook-appen.

Facebook introducerer nyt Snapchat-lignende kamera

I dag lancerer Facebook en helt ny kamerafunktion i Facebook-appen til Android og iOS kaldet Facebook Direct, som for alvor skal tage konkurrencen op med Snapchat.

Facebooks løsning er ganske simpelt. Inde i dit Facebook-nyhedsfeed kan du enten swipe fra venstre mod højre eller klikke på kameraikonet øverst til venstre, som straks giver dig adgang til det nye kamera.

Inde i kameraet kan du swipe ned for at udforske Facebooks store galleri af filtre, der – lige som Snapchat – bygger på den såkaldte augmented reality-teknologi (AR) – måske bedre kendt fra sekvensen i Pokémon GO, når man skal fange pokémoner med Poké Balls.

Læs også: Facebooks svar på Snapchat, Messenger Day, ruller ud

I kameraet finder du også en knap, hvor du kan få adgang til kreative værktøjer såsom tøj, udsmykning og geofiltre. Der er også nye muligheder med dynamiske filtre, hvor du eksempelvis kan vifte blade eller sæbebobler væk fra dig ved at bevæge dine arme.

Når dit kreative billede eller din video er klar til deling, kan du vælge at dele det enten som et opslag med dine venner eller personligt med enkelte venner, som du selv vælger hver gang. Herefter vil de det dukke op i et nyt ikon øverst til højre i Facebook-appen, hvor du kan gennemse dine venners delte ting.

Hvis der åbnes en delt video eller et billede, kan der oven på disse føres korte tekstsamtaler. Lige som med Snapchat kan billederne og videoerne kun ses i 24 timer, hvorefter de inden for yderligere 24 timer kan åbnes endnu en gang. Hvis ikke de delte ting åbnes første gang inden for 24 timer, forsvinder de fra oversigten ligesom med Snapchat.

Facebook Direct
Med det nye Facebook-kamera er der masser af muligheder for at udtrykke sig. Foto: TechCrunch

Facebooks anden Snapchat-kopi på få måneder

Det er ikke første gang, at Facebook forsøger at tage kampen op med Snapchats nye måde at kommunikere på ved helt simpelt at kopiere de grundlæggende funktioner i appen.

I tre måneder har Facebook testet sit første svar på Snapchat i Messenger-appen, som er helt uafhængig af denne nye kamerafunktion i Facebook.

Læs også: Snapchat lancerer Spectacles – solbriller med kamera i

Messenger Day, som Facebooks første Snapchat-lignende løsning hedder, blev først testet i Polen og rulles nu stille og roligt ud i flere lande. Det samme gør sig gældende for Facebook-appen med det nye Direct-kamera, der i dag kun er lanceret i Irland som det eneste sted. Facebooks seneste Snapchat-konkurrent vil dog snart være at finde over hele verden.

”Vi tester muligvis flere varianter af disse, før vi ruller det ud globalt,” fortæller produktansvarlig for Facebooks nye kamera til TechCrunch.