Facebook tester “nedstem” knap

Facebook er begyndt at teste en knap som kan nedstemme opslag og kommentarer. Selv siger de, at det ikke er den efterspurgte "synes ikke godt om" funktion.

Facebook tester “nedstem” knap

Det har været efterspurgt længe. Man ser et opslag på Facebook som man ikke bryder sig om, men man har ikke mulighed for at give udtryk for det. De eneste muligheder man har er at give tommel op, eller reagere med en lille emoji. Det forsøger Facebook nu at ændre på. I skrivende stund får flere og flere Facebookbrugere muligheden for at nedstemme kommentarer og opslag. En fantastisk udvidelse hvis du spørger mig, der er bare et lille aber dabei. Funktionen er nemlig, mere eller mindre, bare en genvej til at anmelde et opslag.

Læs også: Se om dine Facebook-data er blevet delt med Cambridge Analytica

Downvote facebook
Her kan du se hvordan den nye funktion virker, takket være @hudlersocialFoto: Androidpolice.com

I det øjeblik du nedstemmer en kommentar bliver den skjult, og du får muligheden for at anmelde den som fornærmende, misvisende eller irrelevant. Facebook holder stædigt fast i, at det ikke er en “synes ikke godt om” knap. Det er som om, at Facebooks ingeniører ikke er klar over, at folk helst ser den som en mulighed for at udtrykke deres holdninger, fremfor endnu en mulighed for at anmelde opslag.

Indtil videre er det dog kun en lille del af Facebooks brugere der får lov til at teste funktionen. I skrivende stund kræver det nemlig at man har en amerikansk Android enhed, og at Facebook-appen er indstillet til engelsk.

Hvornår og om funktionen kommer til Danmark, kan vi kun gisne om.