Facebook til iPhone aktiverer dit kamera uden du ved det

En fejl i Facebook appen til iPhone og iPad gør, at kameraet automatisk aktiveres, uden at brugeren bliver gjort opmærksom på det.

Facebook til iPhone aktiverer dit kamera uden du ved det

En ret uheldig fejl er blevet spottet i Facebooks app til iPhone, hvor bagkameraet på enhederne automatisk bliver aktiveret, når man scroller ned ad nyhedsstrømmen. Facebook selv siger, at det ligner en fejl i appen.

Flere bruger på Twitter har rapporteret, at de har oplevet denne ret uheldige fejl, hvor kameraet, helt uden brugeren bliver gjort opmærmsom på det, bliver aktiveret i baggrunden. Fejlen blev tilfældigvis opdaget af nogle brugere, da de roterede deres iPhone. 

De to Twitter brugere Joshua Maddux og Daryl Lasafin fik fanget det på video.

Facebook: Det er en fejl

Både The Next Web og CNET var i stand til at gengive problemet og bekræfte, at kameraet blev aktiveret i baggrunden, når man bruger Facebook på iOS. Fejlen opstår angiveligt på iPhones og iPads med iOS 13 og iPadOS 13 installeret.

Facebooks vicepræsident for integritet Guy Rosen har udtalt, at det “lyder som en fejl”, og at Facebook undersøger sagen.

Sådan nægter du Facebook adgang til kameraet

Facebook kan kun få adgang til kamera og mikrofon, hvis man som bruger tidligere har tilladt det i telefonens indstillinger. Er du bekymret for denne fejl, så sørg for Facebook ikke har adgang til disse. Dette tjekker du ved at gå ind i “Indstillinger” og derefter “Anonymitet”. Eller du kan bare afinstallere Facebook.

Efterfølgende nyt om temaet

Sagen er ikke slut. Redaktionen har fulgt op på emnet. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 8/11/2019 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel med tematikken iPhone 11 Pro har ikke det bedste kameraKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Få også seneste nyt i sagen ved at trykke her..