Første butikskæde er klar til at tage imod Apple Pay

Butikskæden og den certificerede Apple-forhandler Humac bekræfter som den første i Danmark, at den vil tage imod mobilbetalinger med Apple Pay sidst på året

Første butikskæde er klar til at tage imod Apple Pay

Ved præsentationen af det seneste kvartalregnskab kom Apple med en glædelig overraskende: Apple Pay kommer til Danmark sidst på året.

Nu melder den første butikskæde ud, at den er klar til at tage imod mobilbetalinger med Apple Pay, når betalingsteknologien lanceres ’i slutningen af kalenderåret,’ som Apple formulerede det sent i går aftes dansk tid.

Læs også: Apple bekræfter: Apple Pay kommer til Danmark

Der er tale om butikskæden Humac, som er Danmarks eneste certificerede Apple-forhandler – helt præcist en såkaldt Apple Premium Reseller. Og hvem andre end netop Humac skulle være først til at melde ud, at man er klar til at acceptere betalinger med Apple Pay?

I en pressemeddelelse oplyser butikskæden, at den allerede nu er klar til at tage imod mobilbetalinger med Apple Pay i dets 22 butikker spredt rundt omkring i landet.

”Vi har forberedt os i et stykke tid og er rent faktisk klar allerede nu til at
modtage betalinger med Apple Pay i alle vores butikker,” siger Michael Bech administrerende direktør i Humac A/S.

Dermed kan du bruge din iPhone til at købe – naturligvis – endnu flere Apple-produkter ved blot at holde telefonen over de to ovenstående symboler, som indikerer, at du her kan bruge betalingsteknologien. Humac kan endnu ikke oplyse, hvordan selve transaktionen vil foregå og hvilke gebyrer der vil være forbundet med betalinger via Apple Pay.

Læs også: Apple præsenterer stærkt kvartalregnskab

I de kommende måneder vil det blive interessant at følge, hvilke butikker og banker, som tager Apple Pay til sig. I Danmark hersker der i forvejen en intens konkurrence på markedet for mobilbetalinger, hvor de store dagligvarekæder er splittede i forhold til at understøtte MobilePay, Dankort på mobilen eller deres egne løsninger til mobilbetaling.

Om Apple Pay vil fungere som den eneste løsning de steder, hvor teknologien bliver introduceret, eller om den vil fungere i samspil med eksempelvis MobilePay eller Dankort på mobilen, er endnu uvist.