Huawei: Vi vil sælge flere mobiler end Apple

Huawei vinder langsomt mere og mere ind på konkurrenterne, og næste mål er at overgå selveste Apple. En svær mission, men planen, den er klar.

Huawei: Vi vil sælge flere mobiler end Apple

Der er ingen tvivl om, at det går rigtig godt for kinesiske Huawei for tiden, og langsomt bliver de mere og mere kendte og ikke mindst anerkendte verden over.

Dette står klart på seneste kvartals opgørelse over solgte mobiltelefoner, hvor Huawei kommer ind på en flot tredjeplads med en andel på 9% af det samlede marked, kun overgået af Apple og Samsung.

Men Huawei vil nå meget længere. I en udtalelse til Reuters fortæller leder af Huaweis Consumer Business Group, Richard Yu, at næste mål er at hoppe et skridt højere op på skamlen og overtage Apples plads som den næststørste mobilproducent i verden.

Se også: Huawei lancerer Mate 9 og Mate 9 Porsche design

Lige nu ligger Huawei som sagt på tredjepladsen med 33,6 millioner solgte enheder svarende til 9% af markedet, Apple ligger lidt højere med 45,5 millioner enheder, godt 12% af markedet, mens den nuværende topscorer er Samsung med 75,3 millioner solgte mobiler svarende til en andel på lige over 20%.

Huawei er altså rigtig godt med, men der er dog stadig et stykke vej frem mod målet om at vippe Apple af pinden. Dette er kineserne naturligvis fuldt ud bevidste om, men planen, den er klar.

Se også: HiSilicon Kirin 960: Ny superprocessor fra Huawei

Ifølge Yu, så er det med implementeringen af innovative teknologier som kunstig intelligens, virtual reality og augmented reality, der er i fokus. Dette, sammensat med Apples mangel på nye innovationer og Samsungs nedgang med Note 7-krisen, er hvad der skal bane vejen for Huawei.

“Vi vil hente dem skridt for skridt, innovation for innovation…Der vil være mange muligheder. Kunstig intelligens, virtual reality, augmented reality. Det er ligesome at køre bil – ved hvert sving eller hjørne er der mulighed for at overhale konkurrenterne,” fortæller Yu til Reuters.

Læs også: Kinesiske producenter erobrer mobilmarkedet

Huawei har netop lanceret deres nye topmodel, Mate 9, der med en næsten 6 tommer stor skærm, et rigtig lovende kamera, samt en grad af kunstig intelligens, i den grad giver andre producenter kamp til stregen.

Kineserne satser i den nærmeste fremtid især på at blive større på det europæiske marked, og det er altså bl.a. med mobiler som den allerede succesfulde P9 samt den nye Mate 9, at den store plan skal lykkes.

Tjek også: Huawei Nova og Nova Plus: Pris og tilgængelighed

Sagen fortsætter

Vi følger op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 5/5/2014 gik redaktionen videre og publicerede et indlæg omkring Pas på Siri, Google Now og Cortana – Du finder den her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.