Huaweis og Apples næste chipsæt er i masseproduktion

TSMC har meldt ud at produktionen af både Huaweis og Apples næste high-end 7nm chipsæt er gået i masseproduktion.

Huaweis og Apples næste chipsæt er i masseproduktion

TSMC er verdens måske førende halvleder-producent og har blandet andet Huawei og Apple som kunder. De har nu meldt ud, at de offcielt er gået i gang med masseproduktion af anden generation 7 nanometer chipsæt, en teknologi både Huaweis Kirin og Apples A-chipsæt benytter.

Reporter fra Kina oplyser, at TSMC vil fortsætte med at levere til Huawei på trods af handelsforbud. TSMC har nemlig hovedkontor i Taiwan og er derfor ikke omfattet af handelsforbudet mellem USA og Kina. 

Det betyder altså at Huaweis Kirin 985 nu er i masseproduktion, sammen med Apples A13. Første gang vi kommer til at møde Kirin 985 bliver i Huaweis Mate 30 Pro, som vi forventer bliver lanceret i midten af oktober. Dette års Apple iPhones, iPhone 11 eller Xi, forventes lanceret i september, som altid.

Læs også: Hvad vi ved om Huawei Mate 30 Pro

5 nanometer er næste stop

TSMC har også givet et indblik i  deres fremtidige planer. De er nemlig i øjeblikket påbegyndt forsøgsproduktion af 5 nanometer halvleder med fuldt udført EUV-teknologi. Masseproduktion af disse forventes allerede i 1. kvartal 2020, hvorefter chipsæt med denne teknologi kan ramme markedet senest i juni 2020.

Læs også: Apple iPhone 11 – Sådan forventes designet at blive