Instagram får nu mørkt udseende på iPhone og Android

Instagram bliver nu opdateret med Dark mode på både Android og iPhone. Sådan slår du det til.

Instagram får nu mørkt udseende på iPhone og Android

Er du fan af dark mode, mørk tilstand, nattilstand, aftentilstand, og hvad det ellers er blevet døbt, og Instagram, så er appen nu blevet opdateret med denne funktion, der gør brugen af appen lidt rarere i mørke omgivelser. Samtidig ser det godt ud.

Dark Mode til Instagram er blevet betatestet i et godt stykke tid, men er nu altså endelig blevet rullet ud verden over. Ifølge Instagrams administrerende direktør, så virker det med iOS 13 og Android 10, dog melder flere ud, at det også virker på Android 9 Pie.

Selve appen er derudover designmæsigt uændret. Kort sagt, så er de hvide farver udskiftet med sorte og tekst og andre elementer har fået en grå farve. Her kan du se hvordan det ser ud:

Instagram Dark Mode
Instagram i Dark Mode på Android 10. Foto: Mobilsiden.dk

Sådan slår du Dark Mode til i Instagram

Det er ganske simpelt at slå Dark Mode i Instagram til og fra. Dark Mode bliver nemlig automatisk slået til, når man slår det til i telefonens indstillinger. Det er desværre ikke noget man kan slå til og fra i selve appen. 

På Android går man som regel til “Indstillinger” og derefter “skærm”, hvor man finder muligheden for, at aktivere mørk tilstand. Men det er forskelligt fra producent til producent. 

På iPhone går man til “indstillinger”, “Skærm og lysstyrke”, hvor man kan aktivere det.

Herefter er det mørke udseende automatisk slået til i Instagram-appen.