Instagram lancerer IGTV – en platform til længere video

Instagram vil også have en bid af video-kagen og lancerer nu IGTV. IGTV skal være en forlængelse af Instagram appen og være hjem for længere videoer.

Instagram lancerer IGTV – en platform til længere video

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Instagram har netop rundet 1 millard brugere om måneden, og nu udvider de med en helt ny app. Der har længe været video at finde i Instagram, men længden har været begrænset til 60 sekunder, og sådan bliver det for nu ved med at være. Til gengæld kommer nu appen IGTV, som er ment til de længere videoer.

Instagram vil nu også have en del af den video-kage, hvor Youtube uden tvivl stadig har det største stykke. Der findes en del andre video platforme, men ingen er tæt på Youtube. Med den massive mængde brugere, håber Instragram på at kunne udfordre Google giganten.

Læs også: Instagram tilføjer ny funktion

IGTV
IGTV er let og ganske intuitiv. Spørgsmålet er om det bliver populært. Billedet i midten er fra Instagram, hvor man kan se genvejen til IGTV i øverste højre hjørne. Foto: Instagram.com

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

IGTV appen, som du kan hente her til Android og her til iOS, er ganske simpel at bruge. Mængden af indhold er dog stadig ret begrænset. For dem der gerne vil se video og bruger Instragram allerede, så vil dem du følger på Instagram automatisk blive fuldt på IGTV. Der er endda en genvej til IGTV i instagram appen.

IGTV
Instagrams administrerende direktør Kevin Systrom præsenterer IGTV. Foto: Instagram.com

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

For dem der gerne vil være kreative og lave video til IGTV, så skulle der være et fint udvalg af værktøjer. Der er dog endnu ikke en mulighed for at tjene penge på videoerne, som man ser det på Youtube. Men det ville være underligt, hvis det ikke blev implementeret meget snart.

Video i IGTV kan være op til 10 minutter lange, og endnu længere for de mere populære brugere. For fremtiden skulle instagram helt fjerne denne begrænsning og lade videoer være lige så lange, som folk skulle have lyst til at lave dem.

Der er ingen tvivl om at video er populært, og vi ser flere og flere udbydere. Hvad synes du om IGTV? Har det en chance?

Læs også: Youtube Red kommer snart til Danmark

Seneste nyt om Apps & sociale medier