Instagram opdateres med nyt ikon og hvidt design

Det klassiske Instagram-ikon med Polaroid-kameraet og appen er designet forfra for at passe bedre til det sociale medie, det har udviklet sig til.

Instagram opdateres med nyt ikon og hvidt design

Instagram er gennem årene blevet blandt de mest populære sociale medier. Faktisk gik Instagram oprindeligt under navnet Burbn, da den blev lanceret tidligt i 2011 som en tjek ind-app. 10 måneder senere fik appen navnet Instagram og billedfunktionen, som har gjort den så populær.

Efter Facebook købte Instagram for 5,6 mia. i 2012, er appen vokset eksplosivt år efter år. Instagram udmærkede sig oprindeligt ved de mange forskellige filtre, der kunne lægges oven på billederne for at skabe den ønskede stemning – eksempelvis med retrofiltre og vignet.

Læs også: Instagram understøtter nu flere konti i iOS og Android

Siden er det, der engang var en slags billeddelingstjeneste, nu vokset sig til et mekka og enormt socialt medie for eksponering af brugere, kendisser og virksomheder på lige fod med Facebook og Twitter – naturligvis fortsat centreret omkring billeder, men nu også med mulighed for at uploade videoer, animationer og tegninger.

Derfor får Instagram nu udskiftet både appens design og det velkendte logo med Polaroid-kameraet, der har repræsenteret de mange særlige billedeffekter, der gjorde Instagram speciel. Det nye ikon ikon består i stedet af en farverig baggrund af gule, lilla og lyserøde nuancer, hvorpå der er placeret et kamera som et piktogram.

Læs også: Instagram lancerer 30-sekunders reklamer i nyhedsfeedet

Med andre ord understreger det nye logo tydeligt, at Instagram er blevet større og meget mere end end blot en app til at føje effekter til billeder. Nu er omdrejningspunktet for appen det at dele og interagere med andre.

De mørkeblå og sorte elementer i toppen og bunden af Instagram-appens design er nu blevet kridhvide, så alt fremstår utroligt minimalistisk. Det er gjort for at flytte fokus på billederne, lyder det i et blogindlæg.

Læs også: Instagram tredobler opløsningen

De øvrige Instagram-apps, Layout, Boomerang og Hyperlapse, har fået en lignende designoverhaling af både ikon og app. Opdateringen med det nye design er allerede begyndt at rulle ud, så hvis du ikke allerede har en opdatering liggende til Instagram, er der ikke andet for end at væbne dig med lidt tålmodighed.