Instagram Stories: Gemmer dine billeder i 24 timer

Med Instagram Stories kan du nu lave din egen kreative historie med sjove billeder og videoer, der automatisk forsvinder efter et døgn. Virker det bekendt?

Instagram Stories: Gemmer dine billeder i 24 timer

Instagram har netop sendt en ny opdatering ud, og med den bliver en helt ny funktion introduceret. Den nye update indeholder featuren Instagram Stories, der lader dig uploade billeder og videoer til en samlet historie, der automatisk forsvinder efter 24 timer.

Hvis det lyder bekendt, så er det ikke så underligt. Funktionen minder nemlig utrolig meget om noget, vi længe har set hos konkurrenten Snapchat med deres My Story. Men at det “minder om”, er måske endda en underdrivelse.

Kigger man nærmere på billederne af den nye funktion, ja så vil man nærmest kalde de to historie-formater identiske, og Instagram Stories’s funktioner er da også stort set de samme som Snapchats.

Se også: Instagram opdateres med nyt ikon og hvidt design

Instagram Stories
Tilføj tekst, grafik og andet kreativt. Foto: Instagram.com

Du kan som sagt både lægge billeder og videoer op, men du kan også tegne i forskellige farver på dine optagelser, skrive og omrokere tekst hen over billederne og endelig swipe til siden for at tilføje forskellige Instagram-filtre. Ja alt det, vi kender fra Snapchat.

Du kan under historien også se, hvem der har set din Story, og samtidigt ændre hvem, der har muligheden for at se dem i fremtiden. De forskellige Stories lægger sig i toppen af din feed, og du kan samtidigt også se en persons story i stedet for deres profilbillede, hvis du besøger deres side.

Læs også: Snapchat kan være på vej med reklamer baseret på dine fotos

Opdateringen er netop kommet ud i bl.a. USA, og vi skulle i Danmark og resten af Norden gerne se den nye funktion indenfor meget kort tid – ja angiveligt inden for de næste par timer.

Se videoen herunder, og bedøm selv, hvorvidt der bare er tale om en Snapchat-kopi, eller om Instagram Stories virkelig har noget mere at byde på.