Lækkede dokumenter fra Facebook nævner børn som ”Uudnyttet rigdom”

Facebook beskriver 10-12 årige som værdifulde men uudnyttede brugere - og frygter at de mister den lukrative målgruppe i fremtiden.

Lækkede dokumenter fra Facebook nævner børn som ”Uudnyttet rigdom”

Ifølge lækkede dokumenter fra Facebook er børn mellem 10 og 12 år et ”værdifuldt men uudnyttet publikum”. Det viser selskabets forskning. De interne dokumenter er kommet i Wall Street Journals hænder, og afslører, at Facebook har oprettet et særligt team, der skal forske i børn og udtænke idéer til, hvordan man kan tjene penge på dem.

Facebook kæmper med at lokke teenagere til

Et af dokumenterne siges at omtale børn mellem 10 og 12 år som værdifulde men uudnyttede brugere. Et andet sted i dokumenterne foreslår man, at legeaftaler kan udnyttes til at øge Facebooks vækst.

Papirerne er dateret til marts måned i år, og i et andet kan man læse, at Facebook kæmper med at lokke teenagere til. Der advares om, at antallet af teenagere, der opretter en Facebook-konto er faldende. Internt forventer Facebook, at deres teenagepublikum falder med yderligere 45 procent frem til 2023, skriver Wall Street Journal.

Se også: Bedste telefoner til teenagere

Må ikke tracke børn under 13 år

Facebooks lukrative, reklamedrevne forretning henter næsten al sin indtjening ved at tracke sine brugere, data der bruges til at skabe adfærdsprofiler, så reklamer kan målrettes og derefter måles i effektivitet.

Føderale love i USA forhindrer indsamling af data fra børn under 13 år, men Facebook har brugt år på at lede efter metoder til at få børn med på vognen, så snart de er gamle nok til at blive tracket og få indsamlet sit data.

Et andet Facebook-dokument, som Wall Street Journal er i besiddelse af, slår fast, at børn ”kommer ud på nettet i en alder af ned til seks år”. ”Imagine af Facebook experience designed for youth”, står der i dokumentet.

Se også: Mobilabonnementer til børn

Sætter Instagram Kids på pause efter kritik

I denne uge meddelte Facebook, at de sætter projekt ”Instagram Kids” på pause. Den udmelding blev fuldt op af en artikel i Wall Street Journal, hvor det blev indikeret, at Facebook via intern forskning var blevet opmærksomme på, at Instagram har negativ effekt på visse teenagebrugeres mentale sundhed.

”Vi giver en ud af tre teenagepiger et forvrænget kropsbillede”, stod der i Facebooks interne undersøgelse, hvor man også kunne læse, at visse teenagepiger kunne spore sine selvmordstanker til oplevelser på platformen.

Facebook har siden hævdet, at den sætning fra forskningen er misvisende, og at resultaterne kun handlede om “de teenagepiger, der fortalte os, at de havde problemer med deres kropsbillede, rapporterede, at brugen af Instagram fik dem til at føle sig dårligere tilpas – ikke hver tredje af alle teenagepiger.”

Se også: Nyheder om sociale medier