Meta lancerer Threads som ny Twitter-konkurrent

Facebook Threads kommer som konkurrent til Twitter på et tidspunkt, hvor Twitter er under store forandringer.

Meta lancerer Threads som ny Twitter-konkurrent

Meta Platforms har afsløret, at deres tekstbaserede sociale platform skal lanceres 6. juli og kommer til at være en direkte konkurrent til Twitter.

Det skruer samtidig op for rivaliteten mellem de to selskaber.

En webside, som Meta Platforms ligger bag, har en nedtælling til lanceringen af Threads-tjenesten, hvor en QR-kode fører de besøgende på websiden direkte til en preview.

Blandt detaljerne i Apples App Store og Googles Play Store kan man se, at Threads er linket til appen til fotodeling Instagram, så man som bruger kan logge ind med samme konto og overføre kontakter.

Se også: Billig internet

Threads fungerer på samme måde som Twitter

Et screenshot har desuden afsløret, at Threads er lig Twitter, når det kommer til at like, reposte og dele content.

En insider med indsigt i udviklingen af Threads har tidligere overfor Bloomberg fortalt, at Meta Platforms har lånt og konsolideret funktioner fra andre platforme for at skynder på udviklingen.

Se også: Tech-virksomheder skal markere AI-genereret indhold

Kommer mens Twitter undergår store forandringer

Lanceringen af Threads kommer på et tidspunkt, hvor Twitter har foretaget store ændringer af platformen og blandt andet indført et loft for, hvor mange tweets en bruger kan se dagligt, samt introduceret betaling for dashboard-applikationen TweetDeck.

Chief Product Officer hos Meta Platforms, Chris Cox, sagde tidligere i år, at selskabet vil skabe en samtaleapp, der er ”fungerer på en fornuftig måde”, en tydelig stikpille til Twitter-ejer Elon Musk, der i den grad har skabt ravage på Twitter-platformen siden han opkøbte Twitter sidste år.