Nu begynder overgangen fra NemID til MitID

En gruppe danskere skal bekræfte deres identitet digitalt, før de kan tage det kommende MitID i brug. Opdatering af ID-oplysninger foregår i den eksisterende NemID-app.

Nu begynder overgangen fra NemID til MitID

Digitaliseringsstyrelsen ventes at lancere MitID til oktober. Det skal erstatte det efterhånden aldrende NemID, der blev lanceret i 2010.

Kravene til sikkerheden er dog steget betragteligt siden 2010. Det nye NemID lever nemlig op til internationale standarder for sikkerhed ved at være baseret på den nationale standard, NSIS.

Derfor vil en gruppe af danskere nu blive kontaktet af Digitaliseringsstyrelsen. Nogle brugere skal nemlig opdatere deres ID-oplysninger og bekræfte deres identitet med deres pas, før de kan bruge MitID. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Hver borger har en række ID-oplysninger knyttet til deres NemID. Alt efter hvordan man har fået oprettet sit NemID, kan nogle borgere dog mangle nogle ID-oplysninger, som er nødvendige for at kunne bruge MitID. Det er primært dem, som har fået udstedt NemID online og nogle af dem, der har fået udstedt NemID gennem deres bank.

Læs også: Overgangen fra NemID til MitID nærmer sig

Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger

De fleste danskere skal ikke opdatere deres oplysninger, og du hvis du ikke hører fra Digitaliseringsstyrelsen i eBoks, skal du ikke gøre noget. Hvis du dog hører fra Digitaliseringsstyrelsen i den kommende tid, skal du bekræfte din identitet med et pas med chip og en mobiltelefon med NFC-læser.

Passet skal derfor være udstedt efter 1. januar 2012. Mobiltelefonen skal være en iPhone 7 eller nyere med NFC-chip indbygget. De fleste Android-telefoner har i dag en NFC-chip.

Selve bekræftelsen foregår inde i den eksisterende NemID-app. Du logger ind med NemID, som du plejer, og hvis du skal bekræfte din identitet, vil du blive mødt af en skærm, der vejleder dig igennem processen. Hvis du har prøvet at scanne dit pas i forbindelse med opsætningen af Kørekort-appen, er processen den samme.

NemID overgår til MitID fra oktober til sommeren 2022, og senere vil NemID lukke helt. Det er derfor vigtigt, at du bekræfter din identitet i god tid, så du ikke bliver forhindret i at kunne logge ind i MitID. Hører du som sagt intet fra Digitaliseringsstyrelsen i eBoks, skal du intet foretage dig.

Du kan læse mere om opdatering af ID-oplysninger i forbindelse med MitID-appen på borger.dk/ID.

MitID-appen fungerer i bund og grund ligesom den eksisterende app til NemID. Den kan bruges på både Android-telefoner og -tablets, iPhone og iPad, og du skal logge ind enten brugernavn og kode eller PIN-kode eller fingeraftryk ligesom du plejer. Når du skal logge ind i netbank eller bekræfte et køb, skal du swipe til siden, som du plejer. Som noget nyt vil MitID kunne håndtere op til tre forskellige brugere på samme enhed.

MitID kan allerede nu downloades til Android, men det er dog kun MitID-testbrugere, der kan logge ind i appen lige nu.

Se også: Seneste nyt om apps