Nu ruller mørkt tema ud til YouTube-appen

Nu er det slut med at blive blændet af det hvide tema i YouTube-appen, når du ser videoer i de sene aftentimer. Et mørkt tema ruller nemlig ud til appen.

Nu ruller mørkt tema ud til YouTube-appen

Du kender det formentlig selv. Det er alt for sent på aftenen, men du er lige nødt til at se en video eller to på YouTube, inden du lægger dig til at sove. På trods af at diverse nattilstande er aktiveret og lysstyrken er skruet helt i bund, kan det være ret generende med en kridhvid app, der nærmest blænder en i mørket.

Læs også: YouTube-app’en prøver udskældt feature af

Det er dog snart slut, for Google ruller nu en opdatering ud af YouTube-appen, som bringer en ”mørkt tema”-funktion med sig. Du kan dermed skifte mellem et lyst og et mørkt design, som gør det noget mere behageligt for øjnene at se videoer, når øjnene har vænnet sig til mørket.

Det mørke tema i YouTube-appen er lavet ud fra samme design som i pc-udgaven af YouTube. Det er lidt under et år siden, at webudgaven af YouTube fik den mørke visningstilstand, og nu ruller den altså ud til appen.

I iOS-udgaven af YouTube finder du den nye funktion ved at klikke på profilbilledet tilhørende din YouTube-kanal. Det finder du øverst til højre. Dernæst vælger du ”Indstillinger” og finder knappen ”Mørkt tema”, som du kan sætte et hak ud for. Dernæst skifter hele temaet fra lyst til mørkt.

Hen over de kommende dage ruller den nye funktion ud til iOS-udgaven af YouTube, mens Android-brugere ifølge Google vil få opdateringen inden længe.