Ny rapport: Uber slagter den amerikanske taxibranche

Amerikanske forretningsrejsende dropper helt taxien. Fire ud af fem fortrækker nu Uber og Lyft.

Ny rapport: Uber slagter den amerikanske taxibranche

Seneste rapport fra forretningstjenesten Certify er grum læsning for den etablerede taxibranche. I denne fremgår det, at fire ud af fem forretningsrejsende foretrækker samkørselstjenester som Uber eller Lyft fremfor en klassisk taxi.

Tallene kommer fra det amerikanske marked, hvor både Uber og Lyft har deres hjemland, og hvor især Uber har vendt op og ned på transportbranchen.

I første kvartal 2014 var det knap en ud af fem ture der blev klaret med en Uber, i tredje kvartal 2016 forholder det sig nu omvendt. Samkørselstjenester tegner sig nu for 52% af al forretningsrejsende behov for landtransport – Uber og Lyft kører derfor flere forretningsrejsende end bus, tog, lejebiler og taxibranchen til sammen.

Certify-chef, Robert Neveu, beskriver udviklingen som ’disruptiv’. ”Blandt alle de disruptive forretningsmodeller vi har set til dato, har ingen kunne trække mere omtale og flere overskrifter end tjenester til samkørsel og deres globale succes”, siger chefen til VentureBeat.

Læs også:  EU imod hård kurs mod Uber og Airbnb

uber vs taxi
De seneste ti kvartaler har været et blodbad for den amerikanske taxibranche. Foto: certify

Lavere priser

Konkurrencen fra tjenesterne har betydet, at priserne for den enkelte forretningsrejsende er faldet markant. Den gennemsnittelige taxitur er blevet 9,8 procent billigere og koster nu 35,91 $, mens Uber-turene oplever et lignende prisfald på 10 procent til 22,91$ per tur.

Herhjemme er Uber også repræsenteret, men selskabet operer i juridisk gråzone, som har ført til domfældelse til flere af Ubers chauffører.

Uber og Lyft hitter især i den californiske storby San Fransisco, mens taxier stadigt er den foretrukne løsning i New York.

Se også:  Uber erklærer priskrig: sænker prisen med 16 procent