Opdateringer: Google halter fortsat efter Apple

Du kan forvente, at Apple i snit vil opdatere deres enheder i næsten dobbelt så lang tid som Google.

Opdateringer: Google halter fortsat efter Apple

Vil du have adgang til de nyeste funktioner i fremtiden, synes Apples iPhones at være et bedre bet end Googles konkurrerende smartphones i Nexus og Pixel-serien.

Ifølge en opgørelse fra AndroidPolice, er der stor forskel på hvor længe de to selskabet sikrer, at den nyeste version af deres respektive iOS og Android bliver opdateret.

Ifølge opgørelsen, blev Googles Nexus 4 den længst opdateret smartphone fra Googles side med i alt 35 måneder med den nyeste Android-software ombord. Til sammenligning er iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS og iPhone 5S de indtil vider længst opdaterede smartphones på markedet med henholdsvis 60, 59, 51,51 og 50 måneder med den nyeste iOS-version tilgængelig.

Sammenholdes den gennemsnittelige tid med opdateringer for samtlige modeller, tegner sig et lignende billede. Googles telefoner lever i snit 28 måneder med den nyeste software, mens iPhones i snit opdateres i 49 måneder.

På tabletfronten er forholdende sammenlignelige, Nexus og Pixel tablets er i snit opdaterede igennem 31 måneder, mens iPads gennemsnitteligt har 50 måneder med den nyeste iOS-software.

Se også:  Nu har 13,5 % af alle Android-enheder Nougat

Pixel vs iphone
Foto: Androidpolice.com

Minimal udvikling hos Google.

I forhold til en lignende opgørelse fra 2015, har situationen ikke rykket sig hos Google. Dengang kunne Nexus-enheder i snit regne med 28 måneder med nyeste software. Hos Apple var den gennemsnittelige supporttid dengang på 44 måneder – omkring et halvt år kortere end i dag.

Skribenten skriver afslutningsvis, at sammenligningen ikke skal tages en til en, da iOS og Android fundamentalt er forskellige på væsentlige områder. Android-styresystemets mere modulære natur gør, at nøgleapplikationer som Play Store, Gmail, Kalender og Chrome opdateres løbende – så selv smartphones uden den nyeste Android-version ombord får glæde af disse apps nye features og sikkerhedsopdateringer.

Han pointerer samtidig, at visse features bliver udeladt i iOS-opdateringer til aldrende enheder. Eksempelvis fik iPad 2 med iOS 9.3.5 aldrig Siri-stemmegenkendelse til trods for at denne udkom sammen med iOS 5.

Læs også: 40 % af alle iPhones og iPads har nu iOS 11