Rapport: Apple klar med ny iPhone SE næste år

Ifølge en rapport vil Apple lancerer en billigere iPhone med en mindre skærm i starten af næste år.

Rapport: Apple klar med ny iPhone SE næste år

Vi er kun fem dage fra lanceringen af tre spritnye dyre iPhone-modeller. Men Apples nye smartphones har et par ulemper – for nogle forbrugere i hvert fald: de er dyre og de er for store. Ifølge en rapport for Nikkei Inc, så har Apple planer om at lancere en ny mindre og billigere iPhone i starten af næste år. Man kunne kalde den en efterfølger til iPhone SE.

Apples high-end telefoner sælger stadig godt, men faktisk står Apples ældre modeller for halvdelen af producentens solgte enheder. Det er modeller som iPhone 8 og iPhone 7, der har tre år på bagen. Og netop iPhone 7 ser ud til at blive fjernet fra Apples sortiment, når de nye iPhones bliver lanceret på tirsdag.

Apples iPhone SE har i nogle markeder, inklusiv Danmark, været en kæmpe succes. Det er en iPhone, den er kompakt, den er relativt billig og har udmærkede specifikationer. Den næste iPhone SE-lignende model skulle blive udstyret med en 4,7 tommer skærm, altså præcis som iPhone 7 og 8.

For at holde prisen nede vil den få en LCD-skærm, men stadig have nyere indmad, som fx det kommende A13-chipsæt. Det vides ikke om den får Touch ID-fingeraftrykslæser eller Face ID, men der bliver gættet på et iPhone 8-lignende design og derfor også Touch ID.

For dem der mangler en mindre iPhone, til billigere penge og med lang holdbarhed, så kunne dette blive en oplagt mulighed.

Læs også: Sådan bliver iPhone 11 Pro og de nye iPads