Samsung og Huawei trækker igen fra Apple

Analyseinstituttet Canalys er nu klar med tal for smartphone-salget i årets tredje kvartal, der viser fremgang for Huawei og Samsung, men tilbagegang for Apple.

Samsung og Huawei trækker igen fra Apple

Canalys er nu klar med interessante tal for smartphone-salget i tredje kvartal af 2019. Denne gang ser vi Huawei vende skuden og igen præstere meget positive tal. Sammenlagt vokser det globale smartphone-marked for første gang i to år, hvor Samsung og Huawei trækker det tunge læs.

Indehaveren af førstepladsen er stadig Samsung, der igen viser fremgang. Deres nye Galaxy A-serie har været et hit, men også Galaxy S10- og Note10-serien har gjort det rigtig godt. Samsung har nu en markedsandel på 22,4 procent, op fra 20,4 procent i tredje kvartal sidste år.

På andenpladsen finder vi kinesiske Huawei, der i andet kvartal i år oplevede en tilbagegang på 16 procent. Det ser dog ud til, at Huawei, trods udfordringer med USA, har formået at vende skuden. I tredje kvartal går de nemlig frem med imponerende 29 procent, hvilket betyder de nu har en markedsandel på 19 procent.

Læs også: Apple bløder markedsandele i Europa i første kvartal

Canalys Q3 2019
Samsung og Huawei går frem, mens Apple og flere andre oplever tilbagegang. Foto: Canalys

Apple taber igen markedsandele

Endnu en gang rapporterer Canalys negative tal for Apple. Sidste års iPhone-salg var sløvt og de går tilbage med yderligere 7 procent. I andet kvartal gik Apple tilbage med 17 procent. Apple ligger stadig på tredjepladsen, men med en markedsandel på 12,3 procent bliver der endnu længere op til Samsung og Huawei. Apples seneste iPhones, iPhone 11-serien, har dog fået en god start og der spås bedre resultater for Apple i næste kvartal. Mens Apple oplever tilbagegang i salget i iPhones, så går det bedre med deres tjenester. 

Også Xiaomi og flere andre producenter oplever tilbagegang, men alligevel går smartphone-salget i en positiv retning. Det globale smartphone-marked voksede nemlig for første gang i to år i tredje kvartal.

Canalys Q3 2019
Foto: Canalys