Slut med Apples afsindigt dyre Watch Edition

Apples afsindigt dyre guldur er ikke længere til at få. I stedet styrer Apple Watch mod en mere sportslig kurs.

Slut med Apples afsindigt dyre Watch Edition

Det kan være svært overhovedet at forstille sig, at nogen kan finde på at spendere over 100.000 kroner på et smartwatch. Men det er ikke desto mindre det bet, Apple tog sidste år, da de lancerede deres afsindigt dyre ’Edition’ Apple Watch.

Priserne startede dengang lige over 82.000 kroner for at kulminere et stykke over 130.000 kroner for en dame-version i 18-karat rosaguld. Det vilde priseventyr syntes dog at være slut nu.

Med introduktionen af Apple Watch series 1 og series 2, udgår de hundedyre Edition-ure. Dyreste smartwatch i Apples line-up er den nyligt lancerede keramik-version der i den største 42mm variant løber op i 11.499 kroner.

Forstå hvorfor det var så dyrt dengang:  Derfor er Apple Watch Edition ekstrem dyr

Apple Watch
Apple Watch Nike-Edition er mere til sport end luksus

Mindre luksus, mere sport

I version 2 synes Apple at satse langt tydeligere på de sportslige kompetencer i Apple Watch. Det gør sig nemlig godt både i luften og i vandet med sin indbyggede GPS og dykkevenlige vandtæthed der kan klare trykket helt ned til 50 meters dybde.

Det er også sigende, at det i år er sportsgiganten Nike der allierer sig med Apple og tilbyder en særudgave. Sidste år var det luksusbrandet Hèrmes, der tilbød særlige luksusremme til uret.

For de få købere der i sin tid investerede i uret, rejser det spørgsmål om brugtværdien i et Apple Watch Edition.

Viser det sig, at uret bliver første og sidste af sin slags – kan dets eftermæle gå i to retninger. Enten kan værdien fastholdes alene på grund af urets sjældenhed og værdi som samlerobjekt – eller den kan lide den typiske gadgetdød som venter outdatet elektronik: den bliver værdiløs.

Edition-ejere kan få en gevinst ved at følge dette råd: husk at få guldet smeltet af uret, før det smides ud.

Se også:  Apple Watch Series 1 og Series 2: Se alle danske priser