Snart kan du bruge NemID som app til mobilen

Snart kan du slippe for at indtaste sekscifrede koder fra papkort, når du skal bruge NemID. Om to måneder bliver NemID nemlig tilgængelig som en app.

Snart kan du bruge NemID som app til mobilen

Siden NemID blev introduceret i 2010, har mange danskere givet udtryk for ønsket om en mere moderne udgave af NemID, så man kan logge ind med sin smartphone og tablet frem for at man skal hive det velkendte papkort frem hver gang.

Og nu bliver det ønske endelig indfriet. I maj måned lancerer bankerne og det offentlige en officiel NemID-app, som gør det muligt for danskerne at skrotte det, vil nogen måske mene, gammeldags papkort.

“Danskerne er blandt de mest digitale i verden, og både unge og ældre er med. Med den nye app til NemID giver vi nu danskerne et nemt og sikkert supplement til det eksisterende NemId-nøglekort. Vi rykker det fra pengepungen til mobiltelefonen,” siger innovationsminister Sophie Løhde (V) til Finans.

Læs også: NemID-app til mobilen kommer i 2018

Bare fordi NemID bliver tilgængelig som en app til din smartphone, er det ikke ensbetydende med, at alle danskere nu skal til at anskaffe sig en smartphone og den nye app. Den nye app bliver et supplement til det eksisterende papkort, som fortsætter med at fungere, som du kender det. Dem, der ønsker den digitale løsning, har derfor blot muligheden for det fra maj måned.

Swipe som du kender det fra MobilePay

Med den nye app slipper du for at skulle indtaste sekscifrede koder hver gang du vil logge ind med NemID. Appen fungerer i stedet lidt ligesom du kender det fra MobilePay, hvor du med et swipe til siden blot skal bekræfte, at du ønsker at logge ind. Dermed bliver det noget hurtigere proces at skulle logge ind i netbank, på offentlige sider og andre hjemmesider, som anvender NemID.

Det fremgår endnu ikke, hvilke platforme appen bliver tilgængelige på – blot at det bliver til smartphones og tablets. Appen må formodes at være tilgængelig til både Android og iOS, som tæt på alle smartphones og tablets i Danmark efterhånden kører med.