Spotify: Apples ændringer af vilkår i App Store er ikke nok

Apple har lempet lidt på vilkårene for udviklere i App Store efter pres, men det er ikke godt nok endnu, lyder det fra Spotify.

Spotify: Apples ændringer af vilkår i App Store er ikke nok

Den sidste uges tid har budt på store forandringer af Apples App Store. Det er meningen, at ændringerne skal få butikken at fremstå mere udviklervenlig. Selvom Spotify, der heftigt har kritiseret vilkårene i App Store, byder ændringerne velkommen, mener streaminggiganten ikke, det er nok.

Det skriver Spotifys juridiske chef Horacio Gutierrez i et tweet.

Spotify: Apples App Store restriktioner er stadig for voldsomme

Han delt en sammenligningsoversigt, der viste nogle af de restriktioner, der stadig gælder i App Store i forhold til det åbne marked.

Han påpegede desuden, at nogle af de ændringer, Apple har foretaget, såsom at tillade udviklere at kontakte brugere via e-mail for at give dem information om alternative betalingsmetoder, er for smalle i sin formulering og ikke nødvendigvis gælder for alle apps.

Se også: Bedste tilbud på iPhone

Apple presset til at lempe på krav og vilkår for udviklere

Som nævnt er der store ændringer, der er på vej. I for eksempel Sydkorea, hvor Apple (og Google), nu bliver tvunget til at tillade betalingstjenester fra tredjepart. Det sker efter lovændring, som myndighederne lige har underskrevet.

I Japan har Apple også annonceret, at de vil tillade læseapps at føre brugeren videre til en ekstern side, hvis man skal foretage indstillinger af sin konto.

Også i Indien sker der ting og sager. Her lader en nonprofitorganisation til at have åbnet en antitrust sag mod Apple omkring den afgift på 30 procent, som selskabet tager for alle køb af apps og in-app køb. Vi kan forestille os, at Apple med tiden kommer med yderligere lettelser og ændringer, især hvis de vil undgå langtrukne juridiske strider og blive tvunget til ændringer af en domstol.

Kun tiden kan vise, hvordan det kommer til at blive for udviklerne på den lange bane.

Se også: Nyheder om app stores

Seneste tilføjelse i sagen

Meget er sket siden vi publicerede artiklen. Steen Jørgensen gik videre med sagen. 3/9/2021 gik redaktionen videre og fulgte op med nyheden; Apple og Samsung kan blive kørt over af Xiaomis elbilseventyr – Artiklen kan du læse her her. Få også seneste nyt om temaet her..