Sydkorea forventes at vedtage anti-Google-lovgivning – kan sprede sig

Sydkorea ventes at vedtage lov, der tvinger Apple og Google til at åbne op for tredjeparts-app store - det kan sprede sig til andre lande.

Sydkorea forventes at vedtage anti-Google-lovgivning – kan sprede sig

Tidligere på måneden blev det rapporteret, at sydkoreanske lovgivere havde fremsat et forslag, der effektivt ville forstyrre den måde Apple og Google driver deres respektive app stores på. Det ville tvinge begge virksomheder til at tillade, at tredjepartsbetalingssystemer kan anvendes.

Anti-Google-lov i Sydkorea kan sprede sig som ringe i vandet

Det betyder, at udviklere kan vælge, om de vil bruge Apples eller Googles tjenester eller ej. Benytter de ikke Apple App Store eller Google Play Store kan de altså undgå at betale dem 30% i fee for at sælge apps og spil via deres app stores.

Ifølge en ny rapport fra Reuters (paywall) ser det nu ud til, at der er en meget god chance for, at denne såkaldte “Anti-Google”-lov vil blive vedtaget. Rapporten hævder, at Sydkoreas lovgivnings- og retsudvalg forventes at godkende ændringen af loven om telekommunikationsvirksomhed, som derefter forventes at blive stemt om i Sydkoreas nationalforsamling.

Se også: Sådan vil den danske regering kontrollere tech giganterne

Apple kritiserer ændringen: Gør alt farligere

Ikke overraskende er Apple ikke glad for disse potentielle ændringer og fortalte Reuters, at lovgivningen “vil udsætte brugere, der køber digitale varer fra andre kilder, for risiko for svindel, underminere deres beskyttelse af privatlivets fred og gøre det svært at administrere deres køb”.

Apple antyder også, at dette i sidste ende vil resultere i, at brugernes tillid til App Store vil falde, hvilket igen kan påvirke næsten en halv million registrerede udviklere i landet.

Se også: Telefoner med hurtige brugerflader

Andre lande følger tæt med

Konsekvenserne vil også være større end blot til at omfavne Sydkorea. Formentlig kigger mange lande på udviklingen i landet for at se, hvordan de også kan vedtage lignende love.

“Mange myndigheder har gjort det til en mærkesag at forsøge at tøjle tech-giganternes dominans og et oplagt sted at gribe ind er netop i Apple og Googles betalingssystem og -fee. Det har genereret mange, at de kræver op mod 30 procent i betaling for at sælge apps og spil og uanset hvordan man vender og drejer det, har både Google og Apple så mange tjenester og services i konkurrence med andre, at der er tale om forvridning af konkurrencen. Når Spotify skal betale 30 procent til Apple og Google, når en abonnent betaler sit månedlige fee, så er det klart, at det går ud over indtjeningen”, forklarer Steen Jørgensen, chefredaktør på mobil.nu.

Se også: Nyheder om app stores

Mere om sagen

Her følger vi op med den seneste udvikling om temaet. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 25/8/2021 gik redaktionen videre og publicerede artiklen Salget af bærbare computere stiger stadig – Lenovo i front – Læs her. Seneste nyt om tematikken finder du her.