TikTok introducerer nye sikkerhedsfunktioner til unge

TikTok har dårlig ry, når det gælder sikkerhed og aldersvarende indhold til børn, men det skal nye tiltag rette op på nu.

TikTok introducerer nye sikkerhedsfunktioner til unge

TikTok retter sig til folk i alle aldre, men det er især hos de unge, tjenesten er populær. Og det i en sådan grad, at TikTok har annonceret nye sikkerhedsfunktioner for bedre at kunne beskytte sine yngste brugere. De er nemlig designet til at beskytte brugerne, når de bruger appen.

TikTok forbedrer sikkerheden

Ifølge TikTok er en af sikkerhedsfunktionerne, at brugere på 16-17 år som standard får sine DM’s sendt til ”No One”. I praksis betyder det, at de ikke kan modtage DM’s fra andre.

Tidligere, og for alle over den alder, er standardindstillingen ”Friends”, så man kan sende og få beskeder fra folk, man følger, og som følger en tilbage.

Se også: Bedste mobilabonnement til børn

Indfører tidsbegrænsning – ingen beskeder efter kl. 21

TikTok indfører også nye tidsbegrænsninger i appen, så brugere i alderen 13-15 ikke får pushnotifikationer efter kl. 21, mens brugere i alderen 16-17 ikke får notifikationer efter kl. 22. De kan stadig bruge appen, men pointen er formentlig, at de ikke bliver lokket til appen lige så let, hvis de ikke får notifikationer.

Med det sagt har Apple og Google også allerede forskellige former for forældrekontrol i iOS og Android, så TikToks nye funktioner bliver yderligere tiltag til det.

Se også: Gode telefoner til børn

TikTok har været genstand for hård kritik

TikToks globale chef for sikkerhed for mindreårige, Tracy Elizabeth forklarer, at de prioriterer, at teenagere får en sikker og alderssvarende oplevelse, når de skaber og deler på deres platform. Det bliver spændende at se, om de kan leve op til den målsætning.

TikTok har haft enorm vokseværk de sidste 3-4 år og er blevet der, hvor særligt de unge, der er blevet trætte af at se mor og far og bedsteforældre på Facebook og Snapchat, søger hen. Det sociale medie har dog været genstand for en del kritik. Blandt skulle intern politik forhindre, at videoer med “grimme”, tykke og fattige personer forhindres i at gå viralt.

Tjenesten har også fået en stor bøde for at indsamle data om børn og unge og for at vise ikke-alderssvarende indhold, blandt andet vold og seksualiseret indhold. Da den sorte amerikaner George Floyd blev dræbt af hvide betjente i maj 2020 blev videoer med anholdelsen og overfaldet vist for små børn og der har også været sager om personer, der sælger pornografiske billeder og videoer med børn på TikTok.

Se også: Nyheder om SoMe